Блог, Моята гордост, Най-новото, Последно от блога

#shedares Христина Митовска: „Не пропускайте да се погрижите за себе си и да потърсите помощ, когато имате нужда.“

#shedares Христина Митовска: "Не пропускайте да се погрижите за себе си и да потърсите помощ, когато имате нужда."Лили Георгиева провокира хората да преразгледат представите си за професионалното си развитие и за тях самите като личности и професионалисти. Тя им помага в това да правят осъзнати кариерни избори, в унисон с тяхната същност и начин на живот – от любов към себе си, както и развиват личния си бранд, така че да стигат до онези компании или клиенти, на които могат да бъдат най-полезни.

Лили е сертифициран консултант по кариерно развитие и промяна с над 2500 часа опит, бивш HR в международни компании, лидери в своя бранш, обучител и лектор. Автор е на настолната книга за кариерна промяна с истински истории на български жени „От любов към себе си“ и книгата-пътеводител за постигане на лекота и смисъл в професионаланта роля „Започни начисто“. Не на последно място – обединител е на общност от над 300 дами, с които е работила индивидуално или в група за тяхното кариерно удовлетворение.

Част от тези жени разказват за своята вътрешна и външна промяна, в професионален и личностен план, в рубриката с лични истории #SheDares. Споделят и страшните моменти, и тези, които ги изпълват с гордост, и трудностите, и  усмивките, защото завръщането към радостта от нашата работа и удовлетворението от нея е път, по който дръзваме да вървим, устремени!

Запознай се с историята на прекрасната Христина Митовска от Padma Yoga Tribe, която се занимава с йога и медитация от 16 години, преподава професионално йога от 5 години и е сертифициран констелатор по семейни и интегрални констелации.

ВМЕСТО УВОД

#shedares Христина Митовска: "Не пропускайте да се погрижите за себе си и да потърсите помощ, когато имате нужда."

Казвам се Христина Митовска, с духовно име Padma (лотус). Занимавам се с йога, медитация и личностна трансформация през последните 18 години. Обожавам всички форми на изкуството, пътешествията – навътре и навън, усещането за свързаност, радост, йога и медитацията, обожавам живота. Моята мисия е да подпомагам възстановяването на потока на любовта, живота, свързването с автентичния личен път и вътрешното обединение чрез  интегрални констелации, йога и медитация. И всичко това обединено под магическата шапка на моя бранд Padma Yoga Tribe.

ПРЕДИСТОРИЯ

Пътят ми до тук беше дълъг и изпълнен с експерименти. За човек с естествено любопитство и множество интереси, идеята за фокус и експертиза само върху едно нещо дълго време звучеше ограничаващо, невъзможно и нежелано. Как да избера едно, когато животът предлага толкова много полета за изява? Къде ще съм истинскИ аз? Къде ще съм истинскА Аз? 

По образование съм социолог, а в добавка имам семестриално завършена магистратура по арт терапия, следдипломна квалификация за йога преподавател, НЛП и коучинг, фасилитатор по семейни констелации. Преди години дори кандидатстват в НАТФИЗ, и аха да стана филмов режисьор. 😉

По пътя на живота и към себе си, натрупах много практически опит, който ми помага да създавам и да бъда добра, в това което правя сега. Работата ми над 10 години като маркетингов изследовател в една от най-големите маркетингови агенции ми даде много. Научих се на дисциплина, отношение към детайла, как се изгражда бранд. Научих се да търся обратна връзка и да откривам нуждите на моите клиенти. Следващата ми голяма стъпка  – бях първият в България happiness officer в една от големите ПР агенции – ми помогна да разбера важността на комуникацията и посланията. И всяка следваща стъпка ме водеше към материализиране на това, което правя сега  – йога и терапия с констелации. И тъй като ПО ПРИРОДА СЪМ дълбоко креативна, създадох моите лични формати. 

ПРЕЛОМЕН МОМЕНТ

#shedares Христина Митовска: "Не пропускайте да се погрижите за себе си и да потърсите помощ, когато имате нужда."Този момент се случи преди няколко месеца. Бях на мъчителен работен кръстопът. Как да продължа? Как да се справя сама в контекста на висока инфлация, война наблизо и предстояща рецесия? Макар да бях постигнала някакви някакви неща, все още нямах съвсем фокус, ясно структурирана и различима услуга, а и се чувствах уморена да работя сама. И се замислих –  дали да се върна към сигурната и добре подсигурена финансово, корпоративната среда? Или да продължа, но с ясна структура, цели и фокус? И докато се чудех “а сега накъде?”, чувствайки се объркана и изгубена, реших да продължа да действам. Въпреки неяснотата и мъглата, да продължа да правя малки стъпки. Взех решението, че ще се фокусирам върху изграждане на личният си бранд (Padma Yoga Tribe), докато кандидатствам за различни позиции. Не помня друг път да съм се чувствала така раздирана от съмнения и самота по пътя. Но същевременно в процеса на изграждане, на пренареждане на личния професионален пъзел, все повече ме изпълваше усещане за цел, смисъл и фокус. И колкото повече се съмнявах, толкова повече работех.  Смело пренареждах, изследвах и структурирах коя искам да бъда в работата си, какво да предложа, което ще е в служба на Живота и Любовта, как мога да съм от полза на моите бъдещи клиенти.

РАБОТАТА С ЛИЛИ

Работата ми с Лили дойде като естествено продължение в този процес. В момента на крайно колебание, несигурност, объркване, емоционален бърнаут и желание да зарежа всичко – реших да я потърся за помощ. Като човек, който подкрепя личностната трансформация на другите, се научих да търся и да намирам точните хора, които да подкрепят мен, когато ми е нужно. И Лили се оказа точният човек за мен. Тя ми помогна да се насоча навътре, а не хаотично да се опитвам да намеря решение отвън. По време на нашата работа осъзнах, че съм се изхабила вътршно, че не съм в ресурсно състояние, от което да взема добри решения. Тя ми помогна да се погрижа за себе си, да укрепна вътрешно и да продължа напред. Даде ми добри идеи, насърчи ме да преосмисля с кого реално искам да работя и какви услуги да създам. Лили ме върна към центъра ми по елегантен и подкрепящ начин като ми показа, че мога да постигна всичко, стига да реша какво е то.

ТУК И СЕГА

#shedares Христина Митовска: "Не пропускайте да се погрижите за себе си и да потърсите помощ, когато имате нужда."И ето сега ме тук и сега, изграждаща моя бранд Padma Yoga Tribe. Моята общност обединява хора, които се осмеляват да работят дълбоко със себе си, да трансформират родовите и семейни блокажи, така че да живеят осъзнато, пълноценно, пълнокръвно – в и чрез Себе си. Padma Yoga Tribe обединява йога, медитация и сесии (индивидуални) и събития (групови) по интегрални семейни констелации. 

Йога означава обединение на всички аспекти на личността. И тъй като моята вътрешна трансформация започна с йога, тя остана част от бранда ми. Йога е част от живота и работата ми чрез авторските класове “Йога за баланс на емоциите”, които водя регулярно в Yoga Vibe. А също и чрез йога ваканциите и ритрийтите, които организирам няколко пъти годишно (през Февруари 2023 предстои йога и сърф ваканция в Мароко). 

Другият инструмент  – интегралните семейни констелации, използвам по два начина. Работя много чрез индивидуални сесии (за хора, които не са готови да работят в група). И също създадох серия от еднодневни тематични събития, под името “Поток на Любовта”, които обхващат 4 теми  – аз и майка ми, аз и моите връзки, аз и баща ми, аз, парите и успеха. Другият формат са вечерни събития, които се наричат “Пречките пред…” (любовта, радостта, парите, здравето и т.н.). В груповите събития, спрямо конкретната тема, моите клиенти осъзнават и отработват семейните и родови динамики и отношения, на чиято базата се градят и проявяват всички останали феномени в живота. 

И третият аспект са услугите, насочени към корпоративни клиенти. Създадох програмата за подкрепа на психичното здраве и превенция на бърнаута  – Майндфулнес на работното място. Тя включва уъркшопи по медитация и майндфулнес практики, тиймбилдинги и индивидуални сесии. И в добавка, за по-смелите бизнес клиенти, предлагам и бизнес констелациите. Чрез тях се подпомага разрешаването на проблеми и заплитания в бизнеса, като се дава една нова и различна перспектива върху причините за проблемите. 

ВМЕСТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ

#shedares Христина Митовска: "Не пропускайте да се погрижите за себе си и да потърсите помощ, когато имате нужда."В края на тази наистина вълнуваща година, много искам да ви окуража, мили момичета, да не забравяте себе си и вътрешния си център, да не пропускате да се погрижите за себе си и да търсите помощ, когато имате нужда. 

И в този смисъл, споделям с вас онлайн събитията, които предстоят до края на тази година и началото на следващата и ще се радвам да се включите с 10% отстъпка от обявената цена. А също сте добре дошли и в събитията на живо през Януари, отново със същата отстъпка, като част от общността на смелите и съзидателни жени, които правят промяна в средата около нас. 

Онлайн събития: 

 • Творя осъзнато моята 2023 г. (онлайн ателие)
 • Онлайн курс “Медитация на сърцето”(5 сесии)
 • Онлайн програма  “Любов към себе си” (8 сесии)

Събития на живо през Януари:

 • Еднодневно събитие с констелации “Поток на Любовта – аз и майка ми”
 • Вечерно събитие с констелации “Пречките пред здравето”

Ще се радвам да се свържете с мен, за да ми споделите предизвикателствата, през които преминавате (в личния живот и/или бизнеса). Аз съм тук, за да ви подкрепя и подпомогна да освободите пречките и блокажите.  Можете да ме намерите като Padma Yoga Tribe във ФБ и Инстаграм, както и тук  Hristina (Padma Yoga Tribe) Mitovska | LinkedIn. А ако искате да се свържете директно с мен за въпроси и записвания за събитията и индивидуалните сесии с констелации, можете да ми пишете на: info@padmayogatribe.com 

***

Това беше от нас с Хриси!

Надявам се ти дадоха храна за размисъл и искра за промяна!

#shedares Христина Митовска: "Не пропускайте да се погрижите за себе си и да потърсите помощ, когато имате нужда."

Усещането за комфорт в нашата професионална кожа не зависи само от това КАКВО и за/с КОГО работим.
До голяма степен има значение и КАК.

След повече от 2500 часа консултантски опит мога уверено да твърдя, че ако не променим своето КАК, дори и да променим своето КАКВО, ще стигнем до същите състояния като липса на удовлетворение, радост или смисъл, усещане за преработване или дори изтощение, дисбаланс между професионалната и другите ни роли, и други подобни, от които искаме да се освободим.

В тази поредица от Мастър класове ще се учим как да работим, и какво да правим извън работата, така че да ни е наистина комфортно в нашата професионална кожа, без значение дали работим за друг или за себе си, дали сме на прага на кариерна промяна, или не.

Сезон три е посветен на адекватната равносметка, поставянето на цели в унисон с нашата същност, и поддържането на енергия, за да ги реализираме.

Всички подробности са тук.

 

 

#shedares Христина Митовска: "Не пропускайте да се погрижите за себе си и да потърсите помощ, когато имате нужда."