Преди двайсет години, не знаех, че ще съм създател на програми и обучения, по моя собствена методология, които ще постигат резултати у хиляди хора, и че името и брандът ми ще са синоним на професионализъм и автентичност. От 2015-а насам натрупах над три хиляди часа (добавяме го) опит в индивидуално и групово консултиране, и през 2024-а създадох платфoрмата LoveMyCareer, за да предавам нататък по още по-ефективен начин.

Разбирам клиентите си не само заради квалификациите и опита си, а и защото аз самата съм преминала през (поне) две кариерни промени в живота ми, за които ще ти разкажа по-натам.

Познавам мечтите и търсенията на хората, търсещи удовлетворение в работата, в детайли - виж дали и ти ще се припознаеш:

За нас

Вече имат професионален опит и успехи, дори често имат признание от колеги или клиенти, но чувстват, че удовлетворението е намаляло с годините, или никога не е било достатъчно.

За нас

Понатрупали са количество в професионален план – като години опит, квалификации, контакти – и вече искат повече качество в работата: като принос, взаимоотношения, признание.

За нас

Осъзнават, че удовлетворението и смисъла в работата зависят не само от КАКВО работя, но и от КАК, и знаят, че работата, която им приляга, не е нещо готово, а зависи и от тях.

За нас

Искат да подсилят увереността и вътрешния си авторитет, защото са наясно, че светът отвън е само отражение на този отвътре.

Това са темите, които са фокус на LoveMyCareer, и могат да ти бъдат полезни и ако работиш за друг, и ако работиш за себе си:

А ето как започна всичко…

Аз съм от онези късметлии, които са разбрали на млади години кое е онова, което им носи истинско удоволствие, и искат да развиват в себе си.

Моята сила и страст  беше и е в това да уча другите. Да ги виждам как се развиват и променят и най-вече – как започват да мислят за себе си и възможностите си по различен начин. Да се свързват със себе си и силата си, пред очите ми.

Правих това и като учител по английски език докато съчетавах учене с работа, и като обучител на учители няколко години по-късно, и като HR, когато направих първата кариерна промяна в живота си –избрах да продължа да работя с хора, и да ги подкрепям в тяхното развитие, но в нова форма, когато преподаването ми отесня.

Отново учех работейки и посветих дипломната си работа на удовлетворението от работата. Тема, която в момента е в основата на моята дейност. Разбира се, тогава и не подозирах, че тази тема ще ме ‚преследва‘ и в личен, и в професионален план от тук нататък.

АЗ ВЯРВАМ, ЧЕ УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО ОТ НАШЕТО ДЕЛО/ РАБОТА/ ПОЗИЦИЯ/ ПРОФЕСИЯ/ БИЗНЕС, Е КОМБИНАЦИЯ ОТ ТРИ НЕЩА: ДА ИЗРАЗЯВАМЕ И РАЗВИВАМЕ СЪЩНОСТТА СИ, ДА СМЕ В ПОДХОДЯЩА СРЕДА И УСЛОВИЯ,  И ДА ОСТАВЯМЕ ПРИНОС КЪМ ДРУГИТЕ ТАКА, КАКТО ГО РАЗБИРАМЕ НИЕ.

***Ако в момента изпитваш неудовлетворение от настоящата си кариерна ситуация, направи този въпросник и виж от къде може да идва. В края му ще получиш видео разяснение от мен и предложение от къде да започнеш да подобряваш ситуацията.

За нас

Разбира се, не всичко по пътя беше гладко и периодът две години след раждането на сина ми бе  хем най-прекрасният, хем най-трудният етап в живота ми.

Имах постоянна смяна на настроенията, след което диагноза Хашимото, предизвикатества в семеен план в следствие на това - и в онзи момент дойде осъзнаването, че е време да се науча да се грижа за себе си, освен да давам на другите. Отне ми повече от две години да се стабилизирам съвсем, да обновим връзката с партньора ми, да станем хармонични като семейство с дете, и да, да овладея и хормоните, и бушуващия хаос в главата си.

Тогава в живота ми навлезе темата, която и в момента е принцип на всичко, което създавам, а именно: ЛЮБОВТА КЪМ СЕБЕ СИ.

Неслучайно „От любов към себе си“ е заглавието и на първата ми книга, наръчник за осъзната кариерна промяна с истински истории на български жени, а във втората „Започни начисто“, пътеводител към смисъл и радост в работата, тази тема също е лайтмотив.

За нас

Нуждата ми да съм полезна по-истински по време на отпуска по майчинство ме накара да стартирам личен блог, в който публикувах статии със съвети за кариерна промяна. Взех да получавам все повече обратни връзки и запитвания от хора, търсещи себе си в кариерен план.

Всичко беше супер, но вътрешно не бях готова да повярвам, че мога да превърна тази вече любима дейност в собствен бизнес. Именно затова  след отпуска си по майчинство потърсих реализация като мениджър човешки ресурси в друга компания и пригодих блога с кариерни съвети наместо автобиография, като описах опита си и мечтаната от мен работа в него. Прекарах в новата компания само около година, затвърдих си какво повече не искам, и в началото на 2015-а взех решението най-после да пренеса опита и знанията си, и да се развивам като консултант на свободна практика .

Помогнаха ми вярата, че ще се получи, постоянството и спазването на обещанията, които давах (качество, за което съм разпознаваема и до сега), хъсът, с който разказвах какво искам да правя, и помощта на прекрасни хора, които ми подадоха ръка – кой със съвет, кой с контакти, кой с услуга на бартер .

 

Интервю за BTV, предаване „Жените на България“

Причината, която ме кара да продължавам своето дело толкова години е осъзнат избор. Не просто, защото развивам страстта и таланта, които открих в себе си преди повече от двайсет години…

А защото виждам стотици лица, които греят различно, стотици души, които оставят принос със своята същност и които живеят живота си, в професионален план (и не само), по начин, който променя цялостното разбиране и дефиниция на кариера , а именно "изявяване на нашата същност".

От 2015-а насам се реализираха:

  • Над 1200 отработени казуса с клиенти
  • Стотици часове в обучения и тренинги за индивидуални и корпоративни клиенти
  • Десетки участия като гост лектор за събития като Career Show, Училище за родители, Уницеф, Уникредит Булбанк, и много други.
  • Десетки интервюта за медии като БТВ, БНТ, Радио Фокус, БНР, и много други.
  • Четири версии на сайта, предшественик на платформата
  • Две книги, „От любов към себе си“, с почти изчерпан втори тираж, и „Започни начисто“, с почти изчерпан първи
  • Общност от клиенти, с които заедно чертахме пътя на своята промяна, и се подкрепяхме в специални затворени събития само за общността

Безкрайно ценни стати и интервюта, отразяващи този опит, можеш да намериш и в Блог секцията на платформата, заповядай.

Вместо финал

Знай, че винаги имаш право да промениш нещо: и в КАК работя, като темпо, формат, отношения, и т.н., и в КАКВО, като дейност, позиция, професия дори.

Всичко в работен план може да промениш, така че да ти приляга, на същността, и начина на живот. Без значение дали си на 20, 40 или 60.

Дай си вътрешно позволение да изследваш или развиеш своите ценности, принципи, критерии за успех – и, след това – действай и навън.

Тогава и смисълът, и радостта, и удовлетворението в работата ще последват!

Lovemycareer и аз, Лили Георгиева, сме тук, за да те подкрепим в това.

Ако не искаш да пропускаш онова, което предстои от тук нататък в Lovemycareer, абонирай се за ежеседмичния бюлетин по-долу.

За нас

“Чудиш се как може да бъде полезна и на теб?”

Лили Георгиева, консултант по кариерно ориентиране

Количка
Впиши се

Още нямате акаунт?

Facebook Instagram
Използваме бисквитки за максимално добро представяне онлайн. Продължавайки напред, Вие се съгласявате с това.
Започнете да пишете, за да видите продуктите, които търсите.
Магазин
Желания
0 елементи Количка
Профил