Блог, Моята гордост, Най-новото, Последно от блога

#shedares Петя Фачикова: „Усещам се на моя път и откривам смисъл и удовлетворение от работата си.“

#shedares Петя Фачикова:  "Усещам се на моя път и откривам смисъл и удовлетворение от работата си."Лили Георгиева провокира хората да преразгледат представите си за професионалното си развитие и за тях самите като личности и професионалисти. Тя им помага в това да правят осъзнати кариерни избори, в унисон с тяхната същност и начин на живот – от любов към себе си, както и развиват личния си бранд, така че да стигат до онези компании или клиенти, на които могат да бъдат най-полезни.

Лили е сертифициран консултант по кариерно развитие и промяна с над 2500 часа опит, бивш HR в международни компании, лидери в своя бранш, обучител и лектор. Автор е на настолната книга за кариерна промяна с истински истории на български жени „От любов към себе си“ и книгата-пътеводител за постигане на лекота и смисъл в професионаланта роля „Започни начисто“. Не на последно място – обединител е на общност от над 300 дами, с които е работила индивидуално или в група за тяхното кариерно удовлетворение.

Част от тези жени разказват за своята вътрешна и външна промяна, в професионален и личностен план, в рубриката с лични истории #SheDares. Споделят и страшните моменти, и тези, които ги изпълват с гордост, и#shedares Петя Фачикова:  "Усещам се на моя път и откривам смисъл и удовлетворение от работата си." трудностите, и  усмивките, защото завръщането към радостта от нашата работа и удовлетворението от нея е път, по който дръзваме да вървим, устремени!

Запознай се с историята на Петя Фачикова, която се обърна към мен преди година, за да й помогна да формулира бъдещата си дейност. Приятно четене!

ВМЕСТО УВОД

Казвам се Петя и съм щастлива, че Лили ме покани да се представя за нейната вдъхновяваща рубрика.

Следя Лили от много години и всички истории в сайта и в първата й книга за жени, направили успешна кариерна промяна, са имали силно въздействие върху мен и мечтата ми да осъществя своята.

Още от малка имам интерес към здравословното хранене. Спомням си как още на около 10-годишна възраст започнах да си купувам книги за хранене, за здраве.

В същото време имах и други интереси и си избрах да уча в Търговската гимназия в Пловдив. След това получих магистърска степен по Финансов контрол в УНСС и работех като счетоводител в различни компании.

Преди около 9 години, когато се наслаждавах на майчинството с големия ми син, започнах още по-силно да се интересувам от темата за здравословно хранене във връзка със захранването на бебчето ми. Тогава попаднах на книгата на първия за мен известен нутриционист в България – Надя Петрова и нейната книга “14 дни детокс”. Толкова бях впечатлена от Надя и от полезната книжка, която е създала, и през лятото изпълних нейната програма. Разбира се, не спазвах всичко и не издържах целия период, но усещеното и лекотата, които получих, ме мотивираха редовно да си правя такъв разтоварващ период, за да дам почивка на тялото си от постоянното храносмилане и натоварване с токсини от въздуха, храната, вода, козметика, метаболитните процеси, почистващи препарати и всичко, което ни заобикаля.

Няколко години по-късно се реших да започна обучението си за нутриционист към Canadian School of Natural Nutrition. Отне ми 3 години, съвпадна с периода на втората ми бременност, раждане и майчинство. Започнах постепенно да развивам моята дейност и ми беше много трудно и объркано. Миналато лято реших, че е време да потърся помощ и тогава се свързах за консултации с Лили. Толкова се радвам, че направих тази стъпка, защото получих не само ценните съвети и насоки на Лили, но и се свързах с прекрасни и креативни дами.

СРЕЩАТА С АСЯ РАЙКОВА

#shedares Петя Фачикова:  "Усещам се на моя път и откривам смисъл и удовлетворение от работата си."Ася Райкова е прекрасен треньор, който следях отдавна и дори тренирах с нея известно време, след това пробвах други онлайн треньори, но осъзнах, че Ася е моят треньор. Много ми допадна нейния холистичен подход и интересните и ефективни тренировки. Оказа се, че тя също е от общността и когато Лили  ме попита дали има някоя дама, с която си представям, че искам да работя, веднага си помислих за Ася.

След това направих моята първа онлайн програма – Есенно презареждане. Идеята ми беше да подкрепям дами да си правим заедно разтоварване без гладуване, като подпомагаме детокс процесите в тялото, и се съобразяваме с нуждите на тялото спрямо сезона. Също исках да давам знания и идеи за превенция и здраве. Затова на всяко издание на програмата наблягам на различни теми – например храносмилане, балансиране на кръвната захар, чревно здраве, детокс, подобряване на метаболизма.

Първата програма я осъществих сама като бях плаха и не знаех дали ще се хареса. Но след позитивните отзивиреших, че ще продължа да я организирам за всеки сезон, като се старая да става по-полезна и вдъхновяваща.Затова реших да потърся и други специалисти, които да ми помогнат, така че програмата да бъде по-цялостна и полезна. Няма как да сме здрави и да се презаредим, ако не съчетаем храната с движение. Затова за втората програма се свързах с Ася с молба да бъде гост- водещ и да говори за движението, както и да представи подходящи за темата ни тренировки. Бях изключително щастлива, че тя веднага се съгласи и в предстоящото Лятно презареждане ще ме подкрепи за трети път.

(Ето тук е представянето на Ася в предишен епизод на #shedares.)

СРЕЩАТА С КАЛИНА СТОЙКОВА

#shedares Петя Фачикова:  "Усещам се на моя път и откривам смисъл и удовлетворение от работата си."Другата прекрасна дама – Калина Стойкова, срещнах на първата среща на общността на Лили, която посетих. Там се запознахме и Калина ме грабна с нейната нежна визия и интересна дейност – реорганизация на пространството. Когато представих Пролетното презареждане в групата на Лили, Калина ми писа, че вътрешния и външния детокс са много свързани, и ще се радва да си сътрудничим.

Аз много се зарадвах, защото наистина темата е свързана и много полезна, за да изграждаме по-лесно навици за храненето, което всеки желае и за редовно движение. Така Калина също ще бъде гост-водещ в Лятното презареждане, което предстои да започне на 18-ти юли.

Благодаря на Лили за подкрепата, вдъхновението и възможността да се свързвам с дами с общи на моите ценности чрез създадената общност!

(Ето тук е представянето на Калина в предишен епизод на #shedares.)

ПОКАНА ЗА ВСИЧКИ ЧИТАТЕЛИ

Щастлива съм от всяка малка крачка, която правя, макар че често се чувстввам несигурна и критична към себе си за бавното темпо, с което се развивам. Вярвам, че пътят ми се разкрива постепенно, и още много идеи за проекти и сътрудничества ме очакват да ги осъществя.

Най-важното е, че се усещам на моя път и откривам смисъл и удовлетворение от работата си!

Ако желаете да научите повече за програмата „Лятно презареждане“  и да се включите, за да се презаредим заедно, погледнете тук.

Ако се интересувате от темата за здравословно и балансирано хранене, последвайте ме в

Инстаграм, Фейсбук или разгледайте моя сайт.

***

Това беше от нас с Петя (и Ася, и Калина). 🙂

Надявам се ти дадоха храна за размисъл и искра за промяна!

#shedares Петя Фачикова:  "Усещам се на моя път и откривам смисъл и удовлетворение от работата си."Ако и ти искаш да направиш своята осъзната кариерна промяна като действаш отвътре-навън, в малка, подбрана група от целеустремени дами, и с професионалната ми подкрепа, заповядай на есенното издание на тримесечната онлайн програма „Работа, която ти приляга“, която стартира на 19 септември.

 

А има възможност за индивидуална стратегическа сесия с мен, ако имаш конкретен кариерен ка#shedares Петя Фачикова:  "Усещам се на моя път и откривам смисъл и удовлетворение от работата си."зус, и търсиш професионални насоки и човешка подкрепа в атмосфера на конфиденциалност.

Побързай, защото наближава моят годишен отпуск, който е между 1 август и 6 септември. 🙂

#shedares Петя Фачикова:  "Усещам се на моя път и откривам смисъл и удовлетворение от работата си."