Блог, Моята гордост, Най-новото, Последно от блога

#shedares Валя, Ева и Дари: „Заедно започнахме да помагаме и на други прекрасни жени да развият своите идеи и бизнеси.“

#shedares Валя, Ева и Дари: "Заедно започнахме да помагаме и на други прекрасни жени да развият своите идеи и бизнеси."Лили Георгиева провокира хората да преразгледат представите си за професионалното си развитие и за тях самите като личности и професионалисти. Тя им помага в това да правят осъзнати кариерни избори, в унисон с тяхната същност и начин на живот – от любов към себе си, както и развиват личния си бранд, така че да стигат до онези компании или клиенти, на които могат да бъдат най-полезни.

Лили е сертифициран консултант по кариерно развитие и промяна с над 2500 часа опит, бивш HR в международни компании, лидери в своя бранш, обучител и лектор. Автор е на настолната книга за кариерна промяна с истински истории на български жени „От любов към себе си“ и книгата-пътеводител за постигане на лекота и смисъл в професионаланта роля „Започни начисто“. Не на последно място – обединител е на общност от над 300 дами, с които е работила индивидуално или в група за тяхното кариерно удовлетворение.

Част от тези жени разказват за своята вътрешна и външна промяна, в професионален и личностен план, в рубриката с лични истории #SheDares. Споделят и страшните моменти, и тези, които ги изпълват с гордост, и#shedares Валя, Ева и Дари: "Заедно започнахме да помагаме и на други прекрасни жени да развият своите идеи и бизнеси." трудностите, и  усмивките, защото завръщането към радостта от нашата работа и удовлетворението от нея е път, по който дръзваме да вървим, устремени!

Гостенките в настоящото издание на рубриката са три – все дами, с които Лили е работила за тяхната кариерна промяна, които се срещат на нейните събития на живо, а от известно време работят заедно, в екип!

Запознай се с Дарина (в ляво), Валентина (по средата), и Евелина (в дясно)!

Валя дойде при Лили преди повече от пет години със заявката, че иска да създаде собствен проект, независим от семейните бизнеси, в които активно участваше. Тогава беше майка на малко момиченце. В момента е горд собственик на три бранда, които са все по-разпознаваеми и търсени, а към семейството се е присъединило и още едно момиченце.

Дари се обърна към Лили преди четири години след бърнаут в международна компания и след като поработиха осъзна, че не иска да променя сферата си на дейност, а само формата на изява и натоварването, което може да поеме (вече в ролята и на майка). Тя беше първият човек, който Валя прие в екипа си, когато имаше достъчно голям обем работа и готовност да делегира.

След успешна кариера в ИТ сектора Ева премина през програма на Лили и след известен период на тестване избра по-творческо амплоа, в което помага на Валя за нейните проекти.

ВАЛЯ РАЗКАЗВА ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ

Казвам се Валентина и имам щастието и привилегията за втори път да уаствам в статия за уебсайта на Лили!

#shedares Валя, Ева и Дари: "Заедно започнахме да помагаме и на други прекрасни жени да развият своите идеи и бизнеси."За тези от вас, които не ме познават, определям себе си като „creativepreneur”, или просто човек, който е креативен и обича да започва разни неща.

Срещнах Лили „случайно“ преди около 5 години и в работата си с нея открих своето призвание. Да, звучи малко помпозно, но наистина, когато откриеш какво обичаш да правиш, свързваш точките назад и всичко си идва на мястото. Само трябва да позволиш на някой да ти помогне в процеса. ????

Днес искам да споделя какво се промени в професионален (и не само) план от последното ми представяне тук. . Както ще забележите, вече съм с различна фамилия. А и добавихме още едно прекрасно момиченце към семейството.

В паралел с това, в последните 3-4 години, започнах да създавам свои собствени продукти под три бранда:

 • C’Oshara (cosharababy.com) – органайзери и рамки за бременни и новородени
 • Plan in White (planinwhite.bg) – сватбен планер и сватбен дизайн
 • Plant a Habit (plantahabit.bg) – годишен планер за продуктивност (и се гордея, че Лили го ползва като инструмент в някои от програмите си)

И допълнително поемах и други проекти за графичен и уеб дизайн.

Всичко това звучи чудесно! Само цветя и рози, нали?

Да, ама не! За да се случи всичко това, едновременно с грижата за бебето, останалото семейство и дома, ученето в движение как се прави всичко (от създаването, през предпечата, до онлайн маркетинга и продажбите), преминах през няколко тежки (и доста повече леки) бърнаута. Нямах много време за спане, времето и ръцете все не ми стигаха, правех абсолютно всичко сама, защото „никой не го може по-добре от мен“ и „кой ще иска да работи с мен“ си стояха като убеждения…

След последния бърнаут, реших, че повече не мога да продължавам така и поисках помощ… счупих собствения си стъклен таван като поисках някой да ми помогне в работата. Сега, около година по-късно имам шест ръце и три мозъка!

„Случайно“ към мен се присъединиха Дарина (маркетинг) и Евелина (дизайн), които не само ми помагат с моите продукти, но и постепенно заедно започнахме да помагаме и на други прекрасни жени да развият своите идеи и бизнеси.

Така се роди и идеята ми за Create it! Това е последният ми бизнес, който е насочен към жени с идеи, които все ги „човърка“ да започнат нещо свое, но не знаят откъде да стартират.

Ние трите сме тук, за да помогнем на всяка крачка от процеса, през който самата аз преминах няколко пъти, стъпвайки в тъмното, без помощ, и знам колко трудно и отчайващо е!

Ще се радвам да помогнем на всяка една от вас, която (с помощта на Лили) вече има идея в главата си, но не знае откъде да започне реализирането ѝ.

Вижте как вече сме помогнали на други жени на www.createit.bg и ми пишете на valentina@createit.bg.

ДАРИ РАЗКАЗВА ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ

#shedares Валя, Ева и Дари: "Заедно започнахме да помагаме и на други прекрасни жени да развият своите идеи и бизнеси."Когато станах майка, през есента на 2018 г., осъзнах, че приоритетите ми са се пренаредили в полза на майчинството. Исках да съм здрава, спокойна и да отглеждам детето си в мир и хармония. До този момент бях работила под голям стрес и напрежение. Осъзнах, че тогава съм имала чужди критерии за успех (критериите на моите родители), а именно да работя в голяма компания и да съм на висока позиция. Бях постигнала това, но не бях удовлетворена от работата си.

Потърсих Лили, още когато детето ми беше на 7 месеца (през пролетта на 2019 г.), за да открия своя последващ професионален път и да имам яснота на къде да поема, когато детето ми навърши 2 години. До този момент бях изградила кариера на маркетолог и медиа специалист. Благодарение на работата ми с Лили разбрах, че имам нужда от спокойна и защитена среда със споделени ценности.

През есента на 2020 г. започнах да работя почасово като маркетолог и копирайтер със Силвина Фурнаджиева (от общността на Лили) за „Супер продуктивност“ . По онова време Силвина не можеше да ми осигури пълна заетост, а аз вече бях готова за това. Детето ми вече беше на 2 години.

И ето, че всичко се нареди като с магическа пръчка. През юли 2021 г. Валентина Дерменджиева (друга дама от общността на Лили) съобщи в общата група, че си търси помощник за обработка на поръчките от нейните 3 (по онова време) сайта и за дигиталния маркетинг на сайтовете. Който познава Валентина, знае, че тя майка на 2 деца, графичен дизайнер и предприемач, определящ себе си като creativepreneur.

Бях много щастлива, че търсенията ни с Валя съвпаднаха! След майчинството уменията ми в сферата на дигиталния маркетинг бяха остарели, а Валя прояви разбиране и ми даде среда и време за опресняване. Щастлива съм, защото работа ми с Валя оползотворява всичките ми творчески възможности и таланти:

 • Писане
 • Анализиране
 • Създаване на рекламни кампаниии в Google и Facebook
 • Имейл маркетинг
 • Обработка на поръчки

Първоначално, когато се свързах с Лили, бях убедена, че е необходимо изцяло да сменя професията си, но се оказа, че бе необходима фина настройка във формата на изява – а именно работата ми да включва писане, и в работните ценности –  внимание към детайла, разбиране и спокойствие.

В работата ми с Валентина откривам всичко това! Благодарна съм на Валентина, че е голям професионалист и хубав човек! Затова съм готова да я последвам в бъдещите й идеи и проекти, един от които е createit.bg.

Сега мога да се наслаждавам на работния процес, като това повишава и качеството ми в ролята на майка. Вече смело мога да се нарека уравновесена, грижовна и даваща своя принос майка.

ЕВА РАЗКАЗВА ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ

#shedares Валя, Ева и Дари: "Заедно започнахме да помагаме и на други прекрасни жени да развият своите идеи и бизнеси."Аз съм Евелина – любопитен, отговорен ентусиаст и оптимист, който действа бавно.
Когато трябваше да избирам какво да следвам, избрах перспективното и стабилното – Компютърни системи в Технически университет София.
Работих над 14 години като тест инженер и лидер в компания, разработваща автомобилен софтуер. Първите месеци там се чувствах като дете в сладкарски магазин – всичко ми беше интересно, любопитствах за почти всеки аспект на работата. През годините преминах през три основни екипа и няколко различни продукта и клиента.
Научих много, но и рутината превзе ежедневието ми. Разбира се борех я с пътувания и курсове за личностно и духовно развитие, но неумолимо дойде момент, в който ми дотежа съобразяването с корпоративните правила, а и се натрупаха промени, които вече ми беше трудно да приема.
Месец май 2019 бях изненадана от поредната промяна и си позволих да кажа „Напускам!“.
До последния работен минаха минаха 8 месеца (нали казах – БАААВНО 🙂 ) , през които се чудех „А сега накъде?“.

Вече знаех за Лили. Имах първата й книга „От любов към себе си“, която разбира се „нямаше“ време да прочета до този момент. Декември разбрах, че прави една програма , свързана с работа с ценности, адекватни цели, самооценка, ресурсно състояние, поставяне на здравословни граници, растеж, и видях в тази програма добра подкрепа за промяната ми.
Именно в програмата срещнах Дари и Валя. С Дари даже се паднахме да сме партньори за едни месечни задачи. От груповата и индивидуалната работа с Лили все излизаше темата за красотата, дизайна, визуалното и маркетинга.
В един момент някъде септември/октомври 2020 забелязах дизайн и маркетинг програмите на СофтУни. Изкарах базовите им курсове, почудих се кое да е и избрах по-непознатото. Така започна пътя ми в дизайна и проверката ми как ще се справя в тази област при положение, че не съм с традиционно очакваните за бранша художествени умения.
Оказа се, че няма невъзможни неща. Дори за мое изумление успешно минавах изпит след изпит. Където се налагаше и ми беше по-удобно, отивах и на поправка.
Позволих си да ми е удобно на мен. Позволих си да се откажа от стреса на крайна срок и да го отместя, където ми е нужно и имаше възможност.
Оказа, се че може и светът не спря да се върти.

Успоредно с това продължих да участвам в онлайн събитията на Лили. След едно такова, в което бях разказала как ми вървят изпитите, Валя се свърза с мен и ми предложи да практикувам при нея наученото. Първо изготвих едни сватбени покани с моето си бааавно темпо, обсъдихме формати на работа и след това дойде предложението да работим на ежедневна база.
Така вече повече от 3 месеца съдействам по изготвянето на сайтове, изображения за Facebook публикации, уча нови неща всеки ден и работя с хора, които се осмеляват да мечтаят, действат и реализират.

***

Това бяха историите на трите прекрасни момичета!

Надявам се ти дадоха храна за размисъл и искра за промяна!

#shedares Валя, Ева и Дари: "Заедно започнахме да помагаме и на други прекрасни жени да развият своите идеи и бизнеси."Ако и ти искаш да направиш своята осъзната кариерна промяна като действаш отвътре-навън, в малка, подбрана група от целеустремени дами, и с професионалната ми подкрепа, заповядай на есенното издание на тримесечната онлайн програма „Работа, която ти приляга“, която стартира на 19 септември.

До 15.07 можеш да се включиш на старата цена, като новата версия на програмата е с обновени видеа и повече индивидуална работа с мен.

#shedares Валя, Ева и Дари: "Заедно започнахме да помагаме и на други прекрасни жени да развият своите идеи и бизнеси."