Моята гордост

МОЯТА ГОРДОСТ – Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 1)

Здравей, аз съм Лили Георгиева и в рубриката си „Моята гордост“ ти представям тези, с които се гордея най-много – моите клиенти, хората, които постигат промени вътре в тях, а след това и отвън, като откриват или създават работата или бизнеса, които ще обичат.
Всеки месец ще те срещам с различен човек, който ще сподели кой е и в какво вярва, как се е променил по време на нашата работа, какво е актуално за него в професионален план, и какво предстои да постигне. Накрая вместо заключение той ще те подкани за определено действие или ще те покани да участваш в негов личен проект.

Идеята е моят гост да помогне на теб, а ти на него, а аз да бъда връзката между вас. Нали това правя, свързвам хората! 🙂

През юли и август 2018-а публикациите ще са по-различни, а именно, ще ти разкажа за новостите около гостенките от самото начало на рубриката, от ноември 2016-а, до началото на 2018-а.

Днес съм ти подготвила седем жени, които смело действат напред, нагоре, настрани, от любов към себе си! 🙂

1. Ваня Емилова, първата дама, която ти представих в самото начало на рубриката „Моята гордост“, в публикация от ноември 2016-а, тогава беше с фокус издаването на детската книжка „Маслекют на горния етаж“ – премиерата мина прекрасно и вече много от нас четат и препрочитат книжката. 🙂

Ето какво ново при нея:

МОЯТА ГОРДОСТ - Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 1)„Две години след написването на книгата ми за деца „Маслекют на горния етаж“, продължавам и разширявам каузата си в полза на децата.

Завършвам магистратура „Детско-юношеска психология“ в Софийския университет и работя с деца през метод за подкрепа на детското развитие, наречен“Психомоторика“. Той има за цел да подпомогне психологическото съзряване на детето чрез игра. Под формата на различни занимания с психомоторни модули в психомоторната зала децата на възраст между 0 и 8 години използват действието, удоволствието и връзката с другите като основа за развитие на личността си. Психомоториката е ориентирана освен към деца в норма, и към широк спектър деца с емоционални и учебни затруднения, с дефицит на внимание и хиперактивност, деца с аутизъм, инвалидност, церебрална парализа и други.

Като следваща крачка от дългосрочния ми проект за подпомагане на все повече деца и насърчаване на развитието им по добър начин, ще се опитам да направя така, че Психомоториката да стане по-достъпна като образователна и превантивна дисциплина в повече детски градини и училища, така, както е на много места по света. Повече за психомоториката и моята работа можете да научите от моя сайт.

2. Ваня Висарионова,  с която те запознах през декември 2016-а, тогава тепърва стартираше с проекта си за възстановяване след раждане „Не на диастазата“, а в момента програмата е предпочитана от стотици жени, и пред Ваня предстоят много нови предизвикателства. 🙂

Ето какво каза тя за промените при нея:

МОЯТА ГОРДОСТ - Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 1)„От една година съм сертифициран специалист по Ресторативно движение и съм много горда с този факт!

Вече почти две години работя в сътрудничество с Маги Пашова. Екипната работа ни се получава повече от добре и създаваме много качествени проекти.  Единият от тях е „Не На Диастазата“ – онлайн програма за ефективно възстановяване след раждане чрез лесни упражнения и създаване на нови хранителни навици.

Вече имаме подкаст, отново насочен към майките, които се интересуват от грижата за майката и нейните деца. Може да ни чуете тук.

И, освен това, да споделя първо с теб и твоята аудитория – престрашихме се, аз и Маги, и започнахме работа по обща книга. 🙂

В близките години се надявам, най-накрая, да намерим нова, по-голяма зала, където да има няколко обособени къта – за деца, за Ресторативно движение и за тренировки с пудовки. Ако си развихря въображението може да има и кухня с прясно приготвена храна, релакс зона за цялото семейство, масажи и семеен терапевт. Кой знае? Мечтите се сбъдват!“

3. В началото на 2017-а ти разказах за Катя Сърбова, която вече носи фамилията Миленова. 🙂 По онова време тя откриваше света на личните финанси… а в момента … виж какво ново:

МОЯТА ГОРДОСТ - Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 1)„С теб се запознахме в началото на 2016 г. (февруари/март), когато се насочих към кариерна промяна. До тогава разработвах и управлявах европроекти. Три месеца по-късно ​започнах да се обучавам като личен финансов консултант и след още три започнах практиката си. Срещите с клиенти ми дадоха информация какво търсят като финансова услуга. Продължих обучението си като професионалист в областите на пенсионно, застрахователно, инвестиционно планиране и кредитиране.

Целта ми в близко бъдеще е да развия като услуга изготвянето на финансов профил, който да помага на човек в намирането на правилното за него решение (финансово и житейско) или посока на развитие. Две години след първата ни среща ме намираш по-напред по пътя, който маркирах с твоя помощ. Тогава мислех, че съм намерила отговора на въпроса „А сега на къде?“. Сега знам, че в реализацията ми като свободно практикуващ експерт той винаги ще съществува за мен. Свободата минава през отговорността.“

4. Нейната усмивка не може да се сбърка! 🙂 Освен мой клиент, Жана Токова е и мой приятел, и аз имам радостта да следя отблизо нейното развитие. Ето какво ново, след представянето й в рубриката в началото на 2017-а:

МОЯТА ГОРДОСТ - Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 1)“ Две години след като взех решението за промяна съм щастлива от избора, който направих – да развия франчайз бизнес в сферата на здравето и красотата, да работя от вкъщи и да имам достатъчно време за нашите две прекрасни момчета. Иска време колелото да се завърти и все пак благодарение на подкрепата на Лили за това време успях да изградя мой разпознаваем бранд: aloevera-bg.com.

Занапред ще продължавам да помагам на повече хора да бъдат здрави и да се чувстват добре в тялото си, както и да увеличавам бизнес екипа си, привличайки нови, амбициозни и упорити хора. Вярвам, че ще стигна и до сбъдване на мои лични проекти, които изчакват точния момент и хора.“

5. Мирослава – Делчева Пепелджийска ми гостува през пролетта на 2017-а и разказа за прехода й от фармацията към натуропатията, а в момента продължава да развива все по-интересни проекти по темата. 🙂

Ето какво ново при Мира:

МОЯТА ГОРДОСТ - Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 1)“ Основният ми фокус са индивидуалните консултации за холистично здраве, към мен се обръщат предимно деца със здравословни или емоционални проблеми, жени с хормонален дисбаланс, чревен дисбаланс, емоционални кризи и стресови ситуации. Любимият ми курс за родители Детско холистично здраве, вече е в онлайн формат като видео курс: с него подкрепям родителите да са по-спокойни в отглеждането на здрави деца. Гордея се и с най-новият ми проект – курс за здраве на цялото семейство Училище за здраве, който обхваща широка палитра от теми като балансирано хранене, чревно здраве, емоционален баланс и подкрепа с природни средства. Следващото му издание ще бъде през есента. Не спирам и с образователната дейност чрез лекции, уебинари и информативни статии в моя блог. 🙂 “

6. Надежда Тодорова, майка, доктор по синтаксис, творец и подкрепяща една много специална кауза жена, изгря в „Моята гордост“ през лятото на 2017-а и оттогава грее все по-ярко!

Ето какво ново при нея:

МОЯТА ГОРДОСТ - Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 1)„Точно една година след участието ми в „Моята гордост“ с удивление, но и с огромно удовлетворение мога да кажа, че към момента съм осъществила на 90% мечтите-цели, които съм споделила тогава!

Основната ми цел занапред е развиването на YouTube канала на Nadko Designs чрез редовни видеоуроци и включвания на живо, както и разширяването на творческата общност около Nadko Designs чрез клубни срещи, работилници, курсове и уроци в студиото и онлайн.

Най-новият проект, върху който съм фокусирана в момента е Бизнес училището към Nadko Designs Studio, чиято главна цел е да помага на жени-творци да стартират и/или да подобрят и развият бизнеса си. Искрено се надявам да успея да вдъхна кураж и да мотивирам и жени, които се грижат за детето си (или друг близък) със специални нужди и не могат да си позволят да работят далече от тях целодневно на заплата – за тези от вас всички семинари, обучения, работилници и други мероприятия в Бизнес училището на Nadko Designs Studio са с постоянна специална по-ниска цена.“

7. Албена Славова, с чието гостуване закрихме 2017-а, по онова време беше в началото на нейния нов път, а в момента върви доста уверено по него… и помага и на други да го правят.

Ето какво ново при нея:

МОЯТА ГОРДОСТ - Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 1)“ Половин година по-късно чувството на удовлетворение от това, което правя, все повече ме завладява. Продължавам да съм все така влюбена в коучинга. Затова през пролетта се сертифицирах като арт-коуч. С това моите сесии станаха не само по-резултативни, а и особено вдъхновяващи. Усещането ми за мисия се засили,  виждайки как  хората, които ме потърсиха, надмогват страхове и опасения,  стават решителни, уверени и позитивни. Започват  да живеят нов живот. Те намират полза и  от статиите, които пиша и публикувам на моята Фейсбук страница.

В момента активно подпомагам младежи със специални потребности. С тях работя по проект към сдружение „Няма невъзможни неща“. Той е свързан със създаване на социално предприятие. Това беше  моя мечта и стоеше на второ място в  списъка с идеи, с който започнах своята промяна.  Сега мога от първо лице да кажа, че мечтите са задължителни, но стават факт само с последователност и воля.“

***

Това беше прегледът за юли, очаквай още интересни представяния през август. 🙂

Това, което ме прави особено щастлива, е че всички тези дами са постоянни и устойчиви с своята промяна, и че действат, въпреки неувереността, проблемите, трудностите по пътя.

Защото са направили промяната от любов към себе си!

МОЯТА ГОРДОСТ - Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 1)А ако и ти искаш да направиш крачка в посока работа, дейност или бизнес, които да обичаш, като получиш професионални насоки за кариерна промяна, плюс вдъхновени от още истории на български жени в промяна, значи книгата „От любов към себе си“, която издадох преди няколко седмици, е за теб. 🙂

Кураж и лекота по твоя път!

С теб съм,

Лили Георгиева

консултант по промяна и личен брандинг