Пълна кариерна промяна

ПЪЛНА КАРИЕРНА ПРОМЯНА – МОНИКА ЗЛАТЕВА ИЛИ MONICA GOLD

В ежемесечната ми рубрика Пълна кариерна промяна ти представям дами, които са направили сериозен завой в кариерен план и са сменили професията си, или са започнали да работят за себе си.

Днес с удоволствие ти представям една жена, която познавам от началото на 2013-а, и с която имах честта и удоволствието да формулирам мисията, която живея и в момента.

Бяхме заедно на едно обучение по личностно развитие и… нещата просто се случиха.

Отначало ми се стори прекалено красива и леко недостъпна и не знаех как да подходя към нея, но в края на курса вече бяхме станали приятелки.

Бях до нея, когато реши окончателно да ‘скъса’ с корпоративния свят и да живее мисията си.

И продължавам да я подкрепям в случването на нейната нова история. И да й се радвам. 🙂

С удоволствие ти представям Моника Златева или Моника Голд – коуч, треньор по личностно развитие и САЙ-КЕЙ фасилитатор.

Как се случи пълната кариерна промяна при теб ? Кое те накара да се замислиш за промяна?

Мислих над тази промяна последните 3 години, а също така събирах смелост и ресурси, за да я осъществя. Когато казвам ресурси, нямам предвид основно финансови ресурси, а по-скоро обучения и професионални квалификации. Времето при мен вече беше назряло след като прекарах девет години в сферата на онлайн разплащанията. Но преди малко повече от три години, идеята за мисия в живота ми изкристализира, или по-скоро си я припомних. Понеже усещането за моята мисия се роди още през 1996г. Но отлагах. Нямах смелост. Нямах достатъчно самочувствие. Нямах план. До лятото, когато си казах – ДЕЙСТВАЙ сега или никога.

12765572_10156556800750075_947053888_oКое беше по-силно от страха, от несигурността, от неизвестността на бъдещето, така че да си кажеш „Скачам!”?

По-силно беше усещането да прекарам всеки един миг от живота си, правейки нещо, което ме прави щастлива и вътрешно удоволетворена. Всъщност бъдещето ни е неизвестно до голяма степен. Илюзия е да мислим, че утре ще се събудим и всичко в живота ни ще бъде тотално различно, или абсолютно същото. Лятото лекарите спасиха живота ми и тогава осъзнах, че единственото, което имаме е моментът ТУК И СЕГА. Затова и скочих.

Какво отговаряш на хората в момента, когато те попитат „С какво се занимаваш?“

Помагам на мъжете и жените по цял свят да достигат до своите вътрешни ресурси, за да живеят по-осъзнато и по-щастливо. Работя както индивидуално, в сесии с клиентите по Скайп или с физическа среща, така и организирам тренинги, семинари и партита за групи от хора. Използвам най- разнообразни методи от личностното развитие в процеса, като основните са коучинг, сай-кей, медитация и игри. Лайф коучингът е специфичен процес, чрез който клиентът достига до своите собствени отговори, с моя помощ. Методът може да се прилага както индивидуално, така и в групи. САЙ-КЕЙ е иновативен метод и в България сме само около сертифицирани 20 фасилитатора за напреднало ниво. Това е енергиен метод, напомня на енергийната психология, защото също има много работа с тялото. Това за мен е най-ефективният метод за премахване на стреса от тялото, за трансформиране на ограничаващи вярвания и блокажи у човек, понеже се работи с нашето подсъзнание. Действа като магия- много бързо и е много ефективен. Партитата, които правя в момента, са частни партита за групи приятелки, които искат да разберат повече за своята сексуалност, за интимните отношения и секса, за това как да събудят и изразяват своята страст. Най- основното е, че се забавляваме и се отпускаме да говорим на тема секс. Всяка жена, на която й е интересно, може да се свърже с мен, и да си поръча частно парти за нея и нейните приятелки.

Разкажи ни как разбираш, че вървиш по твоя път?

12772924_10156556798735075_340509674_oКогато виждам, чувам и усещам синхроничността. Всичко се случва като някаква магия. Появяват се точните клиенти, партньори, приятели, които ми носят нещо като послание или знак. Всичко става лесно, спонтанно дори, без стрес, без напрежение, а в радост, лекота и хармония. Тогава знам, че вървя по пътя си и правя нещата, които трябва да правя с най-подходящите хора.

Сподели ни какво правиш в моментите, когато ти е трудно, така че да продължиш уверено напред?

Когато ми е най-трудно заставам пред огледалото с усмивка и си задавам въпроса :“Кое избираш, Моника, да си щастлива или нещастна?“. После си отговарям на глас „Щастлива“ и си задавам следващия въпрос :“На кой познат или непознат наоколо му е много трудно в момента и как мога да му помогна, за да му стане по-леко?“. Винаги има хора, които са в затруднено положение и се нуждаят от нашата помощ. Дори, ако не се сещам за никого, който ми е споделил, или за когото знам, че е в труден период, просто излилзам на улицата. А там има толкова много непознати хора. Винаги има някой, който след срещата с мен си тръгва по-усмихнат. Може би самотна старица в парка, която няма с кого да си поговори. Или изнервената продавачка в магазина. Един мил комплимент, една дума на утеха, или просто една усмивка- безплатни са, но са безценни.

С какво би искала да те асоциират хората като лични и професионални качества?

Усмихнат, приветлив, и много ентусиазиран човек, който с енергия и страст се радва на живота и вдъхновява и другите да го правят. Жена, която ухае на радост, бодрост и сила, жена, която следва и постига мечтите си. Муза за околните да следват сърцето си, защото животът е прекрасен! Моника Златева и Моника Голд са едно и също момиче, но Голд живее всеки ден с мисията си. Медународно при това. А Моника Златева- това е един дълъг път, който ще продължи далеч над мисии, принос и проекции. Златева е чисто и просто моята „златна“ душа.

12746453_10156558718790075_190987963_nКакви са плановете ти от тук нататък, какво да очакват хората от Моника Голд?

Най-напред професионалния ми сайт, който очаквам да изготвим до месец-два. Там ще мога да кача и безплатните програми медиткоучинг- нов метод, който измислих и разработвам с удоволствие и радост. Също така от април стартирам поредица от уебинари и онлайн обучение на теми страст, сексуалност и партньорство. Те ще са насочени както за българската публика, така и за Гърция. Говоря и пиша свободно както на английски, така и на гръцки и реших, че е време да предложа и на нашите съседи всичко това, което липсва на техния пазар. Към проекта  подготвям и дигитална книга. Но най-големият ми проект още е в начален стадий, целта ми е да го завърша и в края на лятото, началото на есента да го представя както на българския, така и на международния пазар.

Нарекох го „Академия по съвременна Кама Сутра“ и ще бъде много вълнуващо преживяване! Обучението ще бъде достъпно както онлайн, за хора от всички кътчета по света, така и като реално физическо изживяване, с модули, на прекрасно и екзотично място за определен период от време, където хората ще имат живия контакт и енергетиката на мястото. Всичко това ще публикувам както на сайта си, така и на фейсбук страничката си.

Какво би казала на жените, които обмислят пълна кариерна промяна, но по някаква причина не смеят да направят първата крачка?

Няма да дам съвет. Нито мнение. Просто ще ги подканя да си отговорят честно на следните въпроси: Какъв би бил живота ти, ако можеше да работиш онова, за което истински 12773449_10156556797265075_658587759_oкопнееш? Коя би станала тогава? Колко време още можеш да отлагаш промяната? Колко ще загуби светът от това, че ти все още избираш да не направиш първата крачка? Каква е цената, която си готова да платиш, за да не направиш промяната в живота си сега? Какво би спечелила от промяната?

Не забравяйте. Животът продължава. Ако имаме уникален дар за света, но се боим да го видим в себе си, да повярваме в него и да го дадем на хората, то ще се намери някой друг, който да го направи вместо нас. Човечеството ще получи дара, въпросът е на теб стиска ли ти да поемеш по пътя си и да го дадеш?

Можеш да се свържеш с Моника на имейл monicagoldcoach@gmail.com или във Фейсбук: https://www.facebook.com/MonicaGoldCoach/.

А ако искаш да прочетеш още интересни истории за живота и кариерата, изтегли моята книга „Върви уверено по своя път“ тук.

Или пък създай или открий мечтаната кариера с моя помощ, като се довериш на опита ми и резултатите, които съм постигала. 🙂

И нали знаеш, където и да си,

с теб съм!

Лили Георгиева - кариерно консултиране

 

 

консултант по кариерно развитие и личен брандинг