Блог стар, Кариерна промяна, Моята гордост, Последно от блога

#SheDares – Сияна Николова: „На хората им трябва много малко, просто да ги видиш през сърцето си!“

#SheDares - Сияна Николова: "На хората им трябва много малко, просто да ги видиш през сърцето си!"Лили Георгиева провокира хората да преразгледат представите си за професионалното си развитие и за тях самите като личности и професионалисти. Тя ги подкрепя в това да постигнат удовлетворение, смисъл и радост в работата – в настоящата или нова професия, позиция, компания или бизнес, както и развиват личния си бранд, така че да стигат до онези компании или клиенти, на които могат да бъдат най-полезни.

Лили е сертифициран консултант по кариерно развитие и промяна с над 2000 часа опит, бивш HR в международни компании, лидери в своя бранш. Автор е на настолната книга за кариерна промяна с истински истории на български жени „От любов към себе си“ и книгата-пътеводител за постигане на лекота и смисъл в професионаланта роля „Започни начисто“.

Тя е създател на изпитаната методология за кариерно развитие и промяна „Устрем“, опитен обучител, водещ и гост-лектор на кариерни събития. И не на последно място – обединител на общност от над 250 дами, с които е работила индивидуално или в група за тяхното кариерно удовлетворение.

Част от тези жени разказват за своята вътрешна и външна промяна, в професионален и личностен план, в рубриката с лични истории #SheDares. Споделят и страшните моменти, и тези, които ги изпълват с гордост, и трудностите, и  усмивките, защото завръщането към радостта от нашата работа и удовлетворението от нея е път, по който дръзваме да вървим, устремени!

Гостенката през юни 2021-а е Сияна Николова, създател на Сияйна светлина, майка и много слънчева жена. Ама наистина!

ВМЕСТО УВОД

#SheDares - Сияна Николова: "На хората им трябва много малко, просто да ги видиш през сърцето си!"Казвам се Сияна и съм кръстена да сияя. Отне ми време, но вече разбрах, че това е призванието ми и в живота. Имам дарбата да усещам хората и съм се посветила на това да запалвам пламъка в другите. Да им показвам колко много светлина и сила има в тях, да им подам ръка в трудните тъмни моменти и да ги насърчавам да стават по-добрата версия на себе си, въпреки травмите, болките и тежестите, които носят. Това е най-хубавата работа на света, да наблюдаваш трансформацията на един човек от ходещ призрак до греещ Човек и да имаш честта да си част от този процес. На хората им трябва много малко, просто да ги видиш през сърцето си!

НАЧАЛОТО

Когато бях малка много страдах, че си нямам село, защото всички деца отиваха там лятото. Имахме лозе, където понякога ме водеха и там се качвах на най-високата череша и разказвах на гората и дерето всичко, за което се чувствах жива и щастлива. У дома правех сцена като се качвах на акумулиращата печка и изнасях всякакви представления на публиката ми от играчки. Несъзнателно цял живот съм се изявявала на сцената на живота, която се оказа много важна за мен.

С годините разумът надделя и се впуснах в кариера, далечна от сърцето ми и свободния ми дух! Заминах да уча в чужбина, въпреки всички трудности и знаци на съдбата, аз преследвах целта – да бъда успешен признат професионалист в корпоративния свят! Предизвикателството беше голямо, винаги имаше и още нещо, което ми липсва – преследвах дипломи, курсове, семинари, сертификати, специализации, стажове, работа, работа и още много работа. Но никога не беше достатъчно, защото отвътре беше празно! Работих в четири държави, но удовлетворението никога не дойде.

ПОВРАТЕН МОМЕНТ

Естествено здравето ми сериозно се влоши предвид илюзията, в която бях избрала да живея. Тогава започнах да се оглеждам за алтернативи, #SheDares - Сияна Николова: "На хората им трябва много малко, просто да ги видиш през сърцето си!"които връщат силата и контрола над живота ми в моите ръце. Смених начина си на хранене, на мислене, на живот. Започнах да се движа само с колело и се записах на първия си курс по медитация в Лондон. Бях толкова въодушевена, че не усещах 20км, които карах до там, просто си пеех мантри по пътя и въртях педалите на колелото, сякаш завъртах колелото на живота ми в избраната от мен посока. Това постави началото на един дълъг и много красив процес на трансформация. Не мога да си кривя душата, мога да го сравня само с какавидата, която се превръща в пеперуда. Точно когато си мислиш, че умираш, всъщност се прераждаш в нещо много по-прекрасно, в нещо толкова различно и никога повече не си същия, защото можеш да летиш!

ВРЪЩАНЕ В РОДИНАТА

След 15 години в чужбина за огромно учудване на всички мои близки и приятели реших да се прибера окончателно в България. Вече 7 години не съм съжалила нито за миг, тук преоткрих себе си, свързах се с коренчето ми и разбрах коя съм и защо съм тук. Ключовият момент за мен беше появата на първородната ми рожба. Като човек, който проучва и премисля по много всичко, се чувствах изгубена в света на новота ми амплоа на майка и всички избори, които трябваше да направя. Тогава чух една реплика, която се запечата завинаги в мен: Как го чувстваш? Това събуди силната ми интуиция и ме поведе по пътя на тайнствата, свързани със силата на нашето съзнание, подсъзнание, намерение. Другото е история.

РАБОТАТА С ЛИЛИ

#SheDares - Сияна Николова: "На хората им трябва много малко, просто да ги видиш през сърцето си!"Още с първото майчинство дискутирахме с други дами как вече не сме същите и не можем да продължим по същия професионален път, когато дойде време да се върнем на работа. Една приятелка ми сподели за книгата на Лили. Намерих я и я изчетох на един дъх. Разпознавах се в редовете, изживявах други, а на трети се възхищавах! Веднага се свързах с нея и си записах час за желаната промяна! Все още аз самата не знаех какво точно искам да правя, но Лили много точно улови моята страст, моето нещо. Гледаше ме в очите с такова внимание и приемане, докато аз изливах всичките си вълнения и страхове, изслуша ме и съвсем спокойно и уверено ми каза: „Ти знаеш! Когато говориш за работата си с хората, очите ти греят и цялото ти изражение се променя. Сигурна съм, че го усещаш с цялото си същество!“ Това беше толкова силен и запомнящ се момент за мен. Ние сами никога не оценяваме това, което притежаваме, защото за нас е даденост и смятаме, че всички го притежават. Но когато някой ни го посочи, оставаме удивени! Това се случи и с мен. Бях в самото начало, пълна с толкова неувереност и незнание, но нейната увереност и признание ми дадоха така нужната подкрепа.

НОВ ПЪТ

Започна един дълъг път на съмнение, желание за отказване и несигурност, най-вече финансова. Докато един ден просто не си казах, хайде сега дай всички причини как да станат нещата, стига си намирала оправдания защо е трудно и невъзможно. Фокусирах се върху успеха. Колкото и да ми повтарят да си намеря „нормална“ работа и това да ми е хоби или втора работа, аз знам как да следвам гласа на сърцето си! Той е толкова силен, че не ми остава и капка съмнение! Не желая да работя за сбъдването на мечтите на някой друг, а да инвестирам цялото си време и енергия в моите! Защото в тях виждам смисъл, защото, ако мога да направя животът дори на един човек по-добър, то тогава нищо не е било напразно!

Така бавно, но сигурно започнах да стъпвам по пътя, който сама създавах. Не следвах стъпките на някой друг, не се сравнявах, а рисувах моята реалност. Когато човек е на прав път, той сам се открива и нещата се случват като от само себе си! В момента, в който заявих, че няма да се предам и аз самата ще вярвам най-силно в себе си, всичко се преобърна в моя полза! Направих си страницата сайта си съвсем сама, създадох си Фейсбук страница Сияйна Светлина, в която споделям стиховете и писанията, които извират в мен, започнах да работя по реализирането на проекти, които отдавна отлагах и започнах да споделям в мой канал#SheDares - Сияна Николова: "На хората им трябва много малко, просто да ги видиш през сърцето си!" в YouTube. Работата с хора, дойде от само себе си. Може би точно защото съм преминала през това, или защото се събуди желанието ми да дарявам светлина или защото вярвам, че всички хора са добри и носят нещо специално в себе си и за света, се роди и моята фирма – Сияйна Светлина. Да събужда сиянието в хората, да ги подкрепя, да им помага и да им припомня, че са творци на собствения си живот!

През различна палитра от познания като натуропатия, цветотерапия, нежна биоенергия и енергийна психология се свързвам с хората и заедно намираме пътя на Душата, освобождаваме старото и ненужното, приемаме уроците на живота със смирение и благодарност и си припомняме за истински важните неща, които ни правят леки, щастливи и по-добри за себе си, за другите, за света! Намерих и моята сцена, сега вече не вдъхновявам само гората! Благодарение на напредналите технологии мога да докосна и да сгрея душата и на някой на другия край на света! YouTube канала ми, Сияйна Светлина, е моята най-нова рожба, в която споделям за личната ми опитност, трансформация и мисли за всичко свързано с живота и как да водим пълноценен и щастлив живот, не само за себе си, а и в служба на другите.

Има нещо много специално, когато работя с хората – моята Душа се прекланя пред тяхната и ги приема точно такива каквито са, а сърцето ми е изпълнено с любов! Ние сме като отворени книги, просто трябва да знаеш правилния език, затова няма един с един клиент еднакви, нито подхода, нито работата с тях. Това, което искам да предам, е, че силата е в тях и да я използват, а не да я разпиляват, оставяйки се на другите да определят и направляват живота им, особено когато говорим за физическо, емоционално и душевно здраве. Всичко е избор, нека сме отговорни към себе си и другите!

ВМЕСТО ФИНАЛ

#SheDares - Сияна Николова: "На хората им трябва много малко, просто да ги видиш през сърцето си!"Винаги ми е трудно да обясня какво точно работя, но с моите деца стигнах до заключението, че искам да съм продавач на надежда! Те често тичат към мен, когато се ударят и казват: „Мамо, изпрати ми светлина да ми мине!“ Те знаят, усещат и живеят в светлината! Вие също можете, иска се малко смелост и огромно желание за промяна! Аз много дълго време живеех в сянката и забравях защо изобщо е даден живота! Животът е дар, вземете го, използвайте го, насладете му се! Аз мога да съм ви от полза в това начинание, но пътят си е ваш! Никога не давайте силата си на друг, така най-лесно ще се изгубите! Животът може да е прекрасен, въпрос на гледна точка! Настройте вътрешния си обектив и се фокусирайте върху истински важните неща, които ви носят радост, удовлетворение и цялостност! Събудете сиянието вътре в себе си и сгрявайте другите!

Свържете се с мен на info@mysunshine.bg, разгледайте сайта ми или последвайте Фейсбук страницата и YouTube канала ми.

***

#SheDares - Сияна Николова: "На хората им трябва много малко, просто да ги видиш през сърцето си!"Това беше всичко от нас със Сияна. Надяваме се, че ти беше интересно и полезно!

А ако и на теб, както на Сияна, ти е важно да си изградиш ново преживяване за теб и твоята професионална роля, а именно –  за радост, лекота, смисъл, удоволствие – без значение какви са професията, титлата или длъжността ти, възрастта или географското ти местоположение, разгледай новата ми книга „Започни начисто“.

Тази книга ще те провокира да преразгледаш представите си за работата като концепция и важна сфера от живота ти. Ще ти помогне да погледнеш под различен ъгъл към себе си като личност и професионалист. За теб е, ако си способна и успешна в това, което правиш, но нямаш усещането за вътрешно удовлетворение и радост. Всички подробности са тук!

#SheDares - Сияна Николова: "На хората им трябва много малко, просто да ги видиш през сърцето си!"