Блог, Моята гордост, Най-новото, Последно от блога

#shedares Антоанета Кирилова: „Никога не е само едно. Животът е процес и аз му се доверявам.““

#shedares Антоанета Кирилова: "Никога не е само едно. Животът е процес и аз му се доверявам.""Лили Георгиева провокира хората да преразгледат представите си за професионалното си развитие и за тях самите като личности и професионалисти. Тя им помага в това да правят осъзнати кариерни избори, в унисон с тяхната същност и начин на живот – от любов към себе си, както и развиват личния си бранд, така че да стигат до онези компании или клиенти, на които могат да бъдат най-полезни.

Лили е сертифициран консултант по кариерно развитие и промяна с над 2500 часа опит, бивш HR в международни компании, лидери в своя бранш, обучител и лектор. Автор е на настолната книга за кариерна промяна с истински истории на български жени „От любов към себе си“ и книгата-пътеводител за постигане на лекота и смисъл в професионаланта роля „Започни начисто“. Не на последно място – обединител е на общност от над 300 дами, с които е работила индивидуално или в група за тяхното кариерно удовлетворение.

Част от тези жени разказват за своята вътрешна и външна промяна, в професионален и личностен план, в рубриката с лични истории #SheDares. Споделят и страшните моменти, и тези, които ги изпълват с гордост, и трудностите, и  усмивките, защото завръщането към радостта от нашата работа и удовлетворението от нея е път, по който дръзваме да вървим, устремени!

Запознай се с историята на вълшебната Антоанета Кирилова, която създава магия във вид на различни преживелищни събития .

ВМЕСТО УВОД

#shedares Антоанета Кирилова: "Никога не е само едно. Животът е процес и аз му се доверявам.""Привет. Аз съм Антоанета Кирилова.

Идеалист, цветен мечтател, бързодействащ и не обичащ да чака човек. Вярвам и обичам трансформацията. Приела съм я като начин на живот. Обичам да се уча, да се заобикалям с по-умни и можещи от мен хора, да се възхищавам и да вървя напред. Често се  пренавивам и в този етап от живота се уча и на това – да помня, че всичко е процес, да се доверявам на процеса и да бъда по-щадяща.

Професионално се развивам като организатор, водещ и създател на  събития. Обичам работата си. Събитията са различни и еднакви  като хората. Освен лични и фирмени поводи, създавам и мои лични събития – преживявания, които винаги имат определена тема и цел.

НИКОГА НЕ Е САМО ЕДНО

Търсач на истината и смисъла, с непримирим дух и страх от носене по течението.

Още в най-бурните ми тийнейджърски години, докато  учех в езикова гимназия – не в родния ми град, аз търсех Смисъла. И заедно с ходенето по дискотеки и весели купони четях книги на духовни теми, за енергийни нива и силата на вяра и мисълта.  Винаги съм търсела нещо по-голяма от мен, което да придаде посока и вдъхновение на действията ми. След живот между Сандански – София – Пловдив, се завърнах в родния Сандански, където започнах работа като рецепционист в местен хотел. Мислех, че е за малко. Това малко се оказа 20 години в сферата.

#shedares Антоанета Кирилова: "Никога не е само едно. Животът е процес и аз му се доверявам.""Но никога не е само едно. Заедно с работата ми станах доброволец  и председател на Сдружение „Майчин център“Добра майка-добри деца“ (имайте предвид, че бях неомъжена и без деца). Чрез това сдружение помагахме доброволно на хора – най-вече деца, които са в неравностойно положение. Учехме с тях, имахме творчески занимания, включвахме ги в обществени събития, осигурявахме им основни неща. Тези години и тази моя роля са един от безценните бисери на огърлицата на моя живот. Не зная дали ние помагахме на децата или те на нас. Или беше взаимно.

Научих се да обичам без предразсъдъци, да поемам отговорност, да се грижа, да се свързвам и общувам с други хора от различни социални и професионални нива, за да осъществявам каузата. Пътувах и се запознавах с прекрасни жени. В този смисъл, професията –  рецепционист – винаги е била като нещо второ и съм горяла за първото. След това във времето, заедно със сдружението, започнах да организирам и водя първите си събития. Чудно, но и до днес спазвам същите принципи на работа, както при първата ми сватба – вдъхновявам се от личната история, не се страхувам да отида по-надълбоко в човешката душа и с думи разгарям радостта и любовта. Всяка среща, история и събитие се оказват следващата стъпка и възможност за моето лично и професионално израстване.

И така, докато действах на различни места, се запознавах с хора, които ми помагаха да откривам търсените  отговори и да сбъдвам мечта след мечта.

Така до днес. От 1 година и 4 месеца се занимавам най-вече с развитието на агенция за събития и комуникации “Монифе“. Вече не съм рецепционист и не съм част от Сдружението. Вярвам, че време като това ме подготвя за сбъдване на по-голяма моя мечта и включване в още по-смислена обществена кауза. Не бих искала живот, в който не давам от себе си, доброволно и без плата, за да се сбъдва друг живот по-красиво.

 НА КОЛЕНЕ

#shedares Антоанета Кирилова: "Никога не е само едно. Животът е процес и аз му се доверявам.""В един „случаен разговор“ с позната тя ми каза, че всеки човек има своите дарби и таланти и Бог има точно определена цел и осъществяване за тях и, че човек трябва да разпознае доброто в себе си и да разбере как да го изпълни.

Ето от това имах нужда! Аз трябваше да зная какво иска и очаква Бог от мен.

Така на 12.12.2013г. – на колене, с лист и химикал – аз се помолих на Бог – конкретно и ясно. И отговорът дойде. Като прозрение, като знание вътре в теб, което винаги си носила, но сега ти се открива и ти знаеш, че знаеш, че това е Истината за теб. Записах всичко. И до днес пазя тетрадката, защото там е описана цялата голяма картина за това, което правя, и чието осъществяване виждам в годините.

Разбрах, че моята мисия е да давам на хората истинския вкус на радостта, да ги отвеждам към чистите кладенци на любовта, да ги вдъхновявам, предизвиквам да бъдат добри и мъдри  сътворители на реалността, и да говоря дързостно, когато се налага. Как? Чрез събитията, програмите, разговорите, видеата, това, което пиша и правя.

РАБОТАТА С ЛИЛИ

Лили винаги идва навреме.

След няколко години, едновременно работеща, като рецепционист и водещ на събития,  аз напуснах работа от хотела. Това се оказа най-естествената и логична стъпка. Нямаше драма нито в душата, нито в живота – само радост и увереност.  С вече натрупаният опит като водещ аз продължих да действам само в моята сфера.

#shedares Антоанета Кирилова: "Никога не е само едно. Животът е процес и аз му се доверявам.""Обаче никога не е само едно. В мен вече се беше зародила идеята и нуждата да създавам събития, в които да събирам жени. Срещи, на които докато вършим творчески или други занимания, и да разговаряме в приятна обстановка, да предизвиквам вътрешната им личност. Да не отбягват неудобните въпроси, да се научат да си задават правилните въпроси, и да търсят отговори, които ще им помогнат за един по-пълноценен и щастлив живот.

Ето тук, преди първото такова събитие, зациклих. Знаех какво исках, бях уверена в това, но сякаш не можех да го направя. Оказа се, че всъщност аз не съм правилно уверена, правилно насочена и правилно действаща. Исках голямото нещо, без да мина през целия процес, самоизтезавах се, блокирах.

Тогава моя приятелка ми напомни за Лили. Разбира се, Лили. Тя ме прочете вярно още на първата ни среща. Фиксира проблема ми, отрезви ме за големите ми амбиции, и ми даде  задачи. Три срещи и разговори, които ми проясниха картината, успокоиха бурята в душата ми, насочиха правилно ума ми, и ми показаха следващите стъпки. Безценно. Тя успява с опита си, с гласа си, да вземе кормилот,о и да насочи вътрешната ти сила да ти служи, а не да се саморазрушаваш. Все още помня нейни думи и ги ползвам като насочващ знак при подготовката на всяко следващо нещо. Лили е там, където твоята лична мъдрост и знание, приятелските съвети и мнение, не вършат работа. Тя е професионалистът с приятелско рамо.

ТУК И СЕГА

#shedares Антоанета Кирилова: "Никога не е само едно. Животът е процес и аз му се доверявам.""Тук и сега съм изцяло фокусирана върху установяване на „Монифе“ – като стандарт в радостта, преживяванията, събитията. Все по-осъзната съм за себе си. Все по-свободно изразявам мнението си, желанията си и се споделям като професионалист. Автентичността е един от принципите ми и в професията, и в живота въобще. Зная, че процесът има най-вече цел да изгради мен, за да давам на хората. Понякога е бързо и преломяващо, друг път бавно и дълбоко. Предстоят ми следващи събития, за и с жени, и всяко едно е моят учител по осъществяване на дарбите ми с любов, радост и доверие.

ВМЕСТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ

#shedares Антоанета Кирилова: "Никога не е само едно. Животът е процес и аз му се доверявам.""„Монифе“ в превод от африканския език йоруба – означава „имам любов в себе си“, „обичана съм“. И аз така. Нося любов в себе си. Пречиствам я. Опознавам съдържанието ѝ в нейната автентичност, споделям я, втъкавам я във всичко, което правя.   Работата ми всъщност съм аз. Работата ми е работа с човешкото сърце и с най-съкровените моменти от неговото битие. И зная, че моята лична отговорност е вътрешният ми свят да бъде винаги добре почистен, подреден и готов да се сподели. Само така мога да направя незабравимо щастливо събитието ти.

Бъди „монифе жена“. А ако искаш да бъдеш част от света на „Монифе-събитията“ ето къде сме и какво правим.  Предстоят прекрасни срещи и преживявания. Най-скорошните са две събития за жени:

 • 18 и 19 март – Среща – преживяване по темата за Женствеността в гр. Сандански, Вила Синтика
 • 24март – среща с жената, покорила два върха един след друг – Силвия Аздреева, гр.Сандански, Интехотел Сандански

Повече информация, вижте моя Инстаграм или Фейсбук профил, или ми пишете на monife.event@gmail.com, а може и да ми се обадите на +359887254145.

***

Това беше от нас с Тони!

Надявам се ти дадохме храна за размисъл и искра за промяна!

#shedares Антоанета Кирилова: "Никога не е само едно. Животът е процес и аз му се доверявам.""

Усещането за комфорт в нашата професионална кожа не зависи само от това КАКВО и за/с КОГО работим.
До голяма степен има значение и КАК.

В Сезон 4 от поредицата онлайн мастъркласов с мен и гост-лектори, експерти от моята общност клиенти, ще си говорим за видимостта и разпознаваемостта или „Какво е личният бранд и как да го развиваме?“

Ако искаш да е абонираш за шестте мастъркласа, между април и юни, направи го тук.

Ще бъде максимално интересно и практическо!

 

#shedares Антоанета Кирилова: "Никога не е само едно. Животът е процес и аз му се доверявам.""