Блог, Моята гордост, Най-новото, Последно от блога

#shedares Антоанета Илиева: „Умението да спираме и да се погрижим за себе си показва колко ценни сме в собствените си очи“

#shedares Антоанета Илиева:  "Умението да спираме и да се погрижим за себе си показва колко ценни сме в собствените си очи"Лили Георгиева провокира хората да преразгледат представите си за професионалното си развитие и за тях самите като личности и професионалисти. Тя им помага в това да правят осъзнати кариерни избори, в унисон с тяхната същност и начин на живот – от любов към себе си, както и развиват личния си бранд, така че да стигат до онези компании или клиенти, на които могат да бъдат най-полезни.

Лили е сертифициран консултант по кариерно развитие и промяна с около 3000 часа опит, бивш HR в международни компании, лидери в своя бранш, обучител и лектор. Автор е на настолната книга за кариерна промяна с истински истории на български жени „От любов към себе си“ и книгата-пътеводител за постигане на лекота и смисъл в професионаланта роля „Започни начисто“. Не на последно място – обединител е на общност от над 300 дами, с които е работила индивидуално или в група за тяхното кариерно удовлетворение.

Част от тези жени разказват за своята вътрешна и външна промяна, в професионален и личностен план, в рубриката с лични истории #SheDares. Споделят и страшните моменти, и тези, които ги изпълват с гордост, и трудностите, и  усмивките, защото завръщането към радостта от нашата работа и удовлетворението от нея е път, по който дръзваме да вървим, устремени!

Запознай се с историята на Антоанета Илиева, сертифициран инструктор по Face yoga,  и се вдъхнови от нейния път към работата, която обича и върши всеки ден с радост!

ВМЕСТО УВОД

#shedares Антоанета Илиева:  "Умението да спираме и да се погрижим за себе си показва колко ценни сме в собствените си очи"Умението да спираме и да се погрижим за себе си, показва колко ценни сме в собствените си очи. А когато се чувстваме ценни, придобиваме увереност, с помощта на която можем да се заявим пред света.

Дълъг път изминах, докато осъзная този принцип, в който днес не просто вярвам, а “преподавам” ежедневно, за да могат повече дами да разбират нуждата от грижа за себе си, без вина.

Аз съм Антоанета Илиева – сертифициран инструктор по Face Yoga – метод, с който по естествен начин можем да се грижим за младостта на лицето си… и на душата си.

НАЧАЛОТО

Как припознах тази роля и работа като нещо, в което да вложа цялата си енергия? Като че ли всичко по пътя ми ме е водило към нея. 

Висшето си образование завърших във Факултета по журналистика, към Софийски университет “Св. Климент Охридски”, специалност “Връзки с обществеността”.

Още като студент започнах да работя за едни от най-големите музикални медии в България и спомените ми от този период са много хубави. През годините съм работила още като копирайтър, като специалист дигитален маркетинг. Но професионалното развитие при една жена съвсем естествено забавя своя ход, когато се появи дете. 

Родих първото си дете на 24 г. и това се оказа много силен емоционален момент, защото много силно се активира майчиното ми чувство. Съвсем естествено и съзнателно избрах да съм отдадена в тази роля. Желанието ми да се грижа и създавам уют и спокойствие за семейството ми се превърна в нещо, което ми носи голяма радост. Периодът на майчинство е момент, в който си много близо до себе си, до вътрешните си конфликти, до това каква е същността ти и как изразяваш себе си, как би могъл да разпределяш времето си оттук нататък, какви са приоритетите ти. Разбрах, че, за да мога да бъда по-близо до децата им, защото това ми носи усещане за спокойствие и принос, е нужно да приоритизирам дейностите си и да ги наглася така че да са съвместими с майчинството. 

МАЛКАТА ПРОМЯНА

#shedares Антоанета Илиева:  "Умението да спираме и да се погрижим за себе си показва колко ценни сме в собствените си очи"В този период в главата ми започнаха да се появяват идеи за нови начинания, които мога да движа дистанционно. Тогава бе и първият ми досег до Лили Георгиева, като специалист по кариерно развитие. Имах описана идея, която беше свързана с водене на блог в помощ на дамите, за да се чувстват спокойни и уверени в ролята си на жени, майки и съпруги. За съжаление не събрах смелостта да реализирам този проект, макар Лили да бе готова да ме подкрепи с професионалния си опит и съвети. Така че продължих да работя дистанционно по познати проекти, които не изискваха стандартното работно време и които можех да съвместя с майчинството.

Ако трябва да анализирам този момент, бих го определила като страх да се заявя и да изляза извън познатото и комфортно. Не осъзнавах, че когато обичаш дадено нещо и то ти носи радост, както са децата, със сигурност ще намираш време за него и ще го правиш добре. Нещо, което често ни спира да реализираме мечтите си е липсата на увереност в собствените си възможности. В този период определено не поставях себе си на фокус и нямах увереността, че мога да се справя с всичко.

Хубавата новина е, че по пътя винаги се появяват ситуации, които проверяват дали си готов да тръгнеш към мечтите и целите си. 

Докато работех дистанционно по различни проекти, се запознах със Светла Иванова, която ми предложи работа като PR специалист. Впоследствие ме покани да създадем заедно пространство за солни инхалации и йога практики. Макар да осъзнавах, че един такъв проект изисква не малка инвестиция, време и усилия, за първи път като че ли откликнах положително без много да мисля. Защото в този проект усетих грижата, която можех да дам на клиентите ни – грижа за здравето чрез солните инхалации и грижа  за вътрешния мир – чрез йога.

Реализирахме студиото Salt&Art и определено се чувствах добре. Убедих се, че мога да съвместявам различни роли, да балансирам и да нося отговорност не само като майка, но и като собственик на бизнес. 

ГОЛЯМАТА ПРОМЯНА

#shedares Антоанета Илиева:  "Умението да спираме и да се погрижим за себе си показва колко ценни сме в собствените си очи"Покрай ситуацията с Covid и промяната, която настъпи във функционирането на физическите бизнеси, а и заради проблем с помещението, се разделих с този проект. Но той ми разкри път, който промени отношението ми към самата себе си и по който поех, за да стигна днес до ролята ми на инструктор по Face Yoga.

Интересът ми към Face Yoga тръгна от личен проблем с дясното ми око, в което периодично усещах болка. След посещение на лекар, ми беше предписан курс с антибиотично лечение. Оказа се безуспешен, защото след известно време болката отново се появи.

Клиентка в студиото веднъж ми спомена за положителното влияние на упражненията за очи и така се случи моята среща с тази прекрасна философия. Макар в началото да подходих с внимание и съмнение, когато започнах да практикувам Face упражнения, бях наистина впечатлена от резултатите върху очите ми. Освен че болката отшумя, се повдигна и десният клепач на окото ми. Истината е, че винаги съм търсила естествени методи, с които да се грижа за себе си. Още от малка с майка ми си правехме домашни маски на лицето с натурални продукти – от градината. Израснала съм близо до природата и тази връзка ми носи мир, спокойствие и заряд. Като че ли до ден днешен я търся във всичко, което правя.

Впечатлена от действието на метода Face Yoga, използвах времето на изолация покрай Covid, за да задълбоча познанията си и да се сертифицирам като инструктор.

Face Yoga методът, по който се сертифицирах и който прилагам в тренировките ми, е, създаден от Даниел Колинс. В индивидуалните консултации прилагам знания от обученията ми при Женя Баглик, създател на Фейс Билдинг метод, на Ума Гош – нутриционист и Face Yoga учител, както и познания за масаж на лице, придобити от Цветелин Мишовски – физиотерапевт на Националния ансамбъл по художествена гимнастика и създател на физиотерапевтичен център TobeFit.

РАБОТАТА С ЛИЛИ

Преди да заработя с клиенти, обаче имах нужда да се справя с желанието ми всичко да е изпипано до крайност, защото то спираше развитието ми и не можех да направя следващи крачки – да създам личен брандинг и да се наложа като специалист в тази сфера. Тогава отново се свързах с Лили, за да поработим по перфекционизма ми. Няма да забравя съвета, който ми даде тогава и който прилагам и до днес – да умея да спирам и да правя оценка на всичко, което съм постигнала, да водя “Дневник на напредъка”, в който да записвам всичко това и задължително да се награждавам.

От себе си добавих непрекъсната работа с лицето ми, която не само отпуска напрежението в мускулатурата, съответно – и в психиката, но и заздравява връзката с тялото. Докосването, погалването е начин да успокоим себе си, да си дадем обич, и смело да тръгнем напред. А и резултатите, които постигах върху себе си, ми дадоха още повече увереност, че методът работи.

НАСТОЯЩЕТО

#shedares Антоанета Илиева:  "Умението да спираме и да се погрижим за себе си показва колко ценни сме в собствените си очи"Днес съм щастлива, че съм част от пътя на много дами, които искат да се чувстват прекрасно в кожата си отвътре-навън. Работя с момичета на различни възрасти и наблюдавам, че това, което обединява всички, е липсата на умение да дадеш първо на себе си, а след това на другите. Иска ми се да променям това, да уча все повече дами да умеят да се грижат за себе си, без вина и няма да спра да повтарям, че красотата е в собствените ни ръце, стига да знаем как да ги използваме.

Ако ти е интересна темата за Face Yoga, ще се радвам да се видим в каналите ми в социалните мрежи, където споделям полезна информация по темата във Facebook и  Instagram

Ако пък искаш да започнеш да практикуваш Face Yoga, посети сайта ми и разгледай услугите ми.

Нека ти помогна да се погрижиш за себе си!

***

Това беше от нас с Тони!

Надявам се ти дадохме храна за размисъл и искра за промяна!

Ако темата за кариерната промяна ти е актуална, потопи се в принципите на взимане на осъзнати кариерни решения и изчети още истории на кариерна промяна в първата ми книга „От любов към себе си“.
А ако искаш да промениш моделите си на мислене и поведение към работата и към теб като прфесионалист, обърни внимание на втората, „Започни начисто“.
 
#shedares Антоанета Илиева:  "Умението да спираме и да се погрижим за себе си показва колко ценни сме в собствените си очи"
 

#shedares Антоанета Илиева:  "Умението да спираме и да се погрижим за себе си показва колко ценни сме в собствените си очи"

А ако искаш да работим индивидуално за твоята кариерна промяна, виж какво представлява стратегическата сесия с мен.

 

#shedares Антоанета Илиева:  "Умението да спираме и да се погрижим за себе си показва колко ценни сме в собствените си очи"