Моята гордост

МОЯТА ГОРДОСТ: Ваня Висарионова „Най-трудното в работата с майките е да ги накарам да си повярват и да си поставят приоритети.

[av_one_full first min_height=“ vertical_alignment=“ space=“ custom_margin=“ margin=’0px’ padding=’0px’ border=“ border_color=“ radius=’0px’ background_color=“ src=“ background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=“ mobile_display=“]
[av_image src=’https://lilliegeorgieva.com/wp-content/uploads/2016/12/IMG_9103а.jpg’ attachment=’2399′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=“ hover=“ link=“ target=“ caption=“ font_size=“ appearance=“ overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image]
[/av_one_full]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’МОЯТА ГОРДОСТ: Ваня Висарионова „Най-трудното в работата с майките е да ги накарам да си повярват и да си поставят приоритети.“‘ color=“ style=“ custom_font=“ size=“ subheading_active=“ subheading_size=’15’ custom_class=“][/av_heading]

[av_one_full first min_height=“ vertical_alignment=“ space=“ custom_margin=“ margin=’0px’ padding=’0px’ border=“ border_color=“ radius=’0px’ background_color=“ src=“ background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=“ mobile_display=“]
[av_textblock size=“ font_color=“ color=“]
В рубриката си „Моята гордост“ ти представям тези, с които се гордея най-много – моите клиенти, хората, които постигат промени вътре в тях, а след това и отвън, както в кариерен, така и в личен план, защото те вървят ръка за ръка.
Всеки месец ще те срещам с различен човек, който ще сподели кой е и в какво вярва, как се е променил по време на нашата работа, какво е актуално за него в професионален план, и … ще те по(д)кани за/ на определено действие или събитие.
Очаквай изненади, защото всеки е уникален и отличаващ се по свой начин, и универсален формат на представяне няма как да има. 🙂

Днес ми гостува Ваня Висарионова, която е дамата, която ми помогна да си възвърна формата веднага след раждането на детето ми, която ‘хванах’ точно в началото на предприемаческия й път… а днес, пет години по-късно, има с какво да се похвали.

[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Разкажи ни коя си’ color=“ style=“ custom_font=“ size=“ subheading_active=“ subheading_size=’15’ custom_class=“][/av_heading]

[av_one_full first min_height=“ vertical_alignment=“ space=“ custom_margin=“ margin=’0px’ padding=’0px’ border=“ border_color=“ radius=’0px’ background_color=“ src=“ background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=“ mobile_display=“]
[av_textblock size=“ font_color=“ color=“]
15554836_10210784005530752_1621885939_nДАСКАЛ! Много обичам тази дума! Уча жените и по-специфично младите майки как да възстановят анатомичната стойка на тялото си, за да бъдат здрави и енергични родители.

Дългогодишното отборно трениране (баскетбол) ме е научило на дисциплина, работа в екип и отдаденост в една кауза. Изключително съм горда с двете си висши образования. 🙂

В НСА „Васил Левски” срещнах невероятни ДАСКАЛИ, чиито уроци помня и до днес. Един от най-важните: „Методът на шалтера”. Да успяваш за секунди да си сменяш фокуса – от ситуация „заключили са ми колата със скоба и закъснявам за изпит” да влезнеш на време, и да отговаряш на тест по мениджмънт на спорта, където трябва да си на 100% фокусиран. Или пренесено днес – от четене на приказки и игри на земята, да седнеш и да напишеш стойностна статия, или да проведеш бизнес разговор!

imag3206Във Висшето Немско Спортно Училище в град Кьолн научих да бъда по-креативна, по-смела, по-разхвърляна. Да не се страхувам да се изцапам, а да се забавлявам.  От там взех умението да работя в екип с различни народности. Едната от специалностите ми, „Театър на движенията”, изискваше всеки да подготви сам пиеса със своите състуденти. Моята пиеса се казваше: „Една капка повече, може да сътвори море!”. Работих с немкиня, японка и испанец. Предизвикателство е да работиш с хора от различни култури. Днес например – сутринта тренирам с две дисциплинирани немкини, след това с бъбрива гъркиня, и на обяд с една очарователна, и още по-бъбрива и изпълнителна, мексиканка.
[/av_textblock]

[av_textblock size=“ font_color=“ color=“]
ОТ КЪДЕ СЕ ПОЗНАВАМЕ

С теб се запознахме в арт йога студио Янтра.  Това беше един много специален период от живота ми! Благодарение на Роси Божкова, създателката на Янтра, започнах да преподавам йога за бременни, и това отново ме върна към преподаване на движение (за малко се бях върнала към офисния живот – спортен мениджмънт). След раждането на сина ми Огнян, вече на 6 години, започнахме заедно да водим бебе йога. Беше много забавно. Само искам нещо да вметна: много момичета се оправдават, че не могат да се организират с малки бебета. За 10 месеца преподаване на бебе йога, един път не сме закъснели с Оги. Спи му се, гладен е, аз несресана, гладна – ние трябва да сме там, хората ни чакат! Всичко е въпрос на организация и приоритети. Веднъж беше спрял тока и не успях да изкарам колата от гаража – План Б – веднага поръчах такси и бяхме навреме. Това отново го научих през спортното си образование – да мога да импровизирам.

КАК СЕ РАЗВИ ТВОЯТА ДЕЙНОСТ

Когато Оги беше на една година и бебе йога вече не беше подходяща за него, започнах с възстановителна гимнастика след раждане, и гимнастика за бременни, в една малка зала. В тази зала преподаваше таткото на Оги и ми даде увереност да започна, т.е. да се завърна отново към преподаването на движения, и да уча момичетата да бъдат по-здрави, по-силни, и по-добър пример за децата си.

p1210663Това е първото Коледно парти на FitBabyHotMama през 2011 година. Виж Момчи колко малък е бил! Всички се познавахме от Янтра и вие ме последвахте. Едни от любопитство, втори по навик, трети – защото са вярвали в мен и моите знания.  На всички съм много благодарна!

Малко след тази Коледа се преместихме в долната зала, където сме и до днес. Аз започнах да се обучавам в Ресторативно движение. Това е една цялостна система за възстановяване на анатомичната стойка на тялото, за да може то да работи най-оптимално. Застъпени са както бременността и възстановяването, така и отглеждането на децата, работата в офис, динамичният живот. Ресторативното движение ни учи как да бъдем активни и да живеем естествен начин на живот (близо до природата) в неестествената градска джунгла!

Може да се каже, че стартирах от нулата. Огромна финансова и емоционална подкрепа през цялото време ни оказват моите родители! Все още мога да си позволя да експериментирам на „техен гръб” и си мисля, че експериментът е успешен. Миналата година залата ни беше тясна на Коледното парти. Непрекъснато търся начини през годините за личностно и фирмено израстване и усъвършенстване. На едно от твоите обучения научих как точно да се представям пред непознати хора, и колко е важно това. Научих и, че е човешко да се греши, и не трябва да се отказваш, ако вярваш, че това е твоето призвание!

Силно вярвам в мотото на един от моите любими кумири Надежда Лекарска – „Без инициатива, няма перспектива!”. Човек непрекъснато трябва да бъде инициативен и да пробва нови неща, дори и да не е сигурен какъв ще бъде крайният резултат. Наскоро от теб разбрах, че бягането, което организирам за момичетата, се наричало „добавена стойност”. За мен това е начин да са забавляваме заедно и да споделяме емоции сред природата. 🙂
[/av_textblock]

[av_image src=’https://lilliegeorgieva.com/wp-content/uploads/2016/12/20161205_115939_009-1030×773.jpg’ attachment=’2403′ attachment_size=’large’ align=’center’ styling=“ hover=“ link=“ target=“ caption=“ font_size=“ appearance=“ overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image]
[/av_one_full]

[av_textblock size=“ font_color=“ color=“]
С КАКВО СЕ ГОРДЕЕШ

Освен това по-горе ли? 🙂

Другата инициатива, с която се гордея, е състезанието „Бягай с мен”, което организираме по повод Деня на детето. Всички много се забавляват – и децата и родителите.  Искаме да покажем на родителите, че те трябва да бъдат примера за техните деца! Не е достатъчно да ги водите на плуване и тенис два пъти седмично. Трябва да ни виждат да спортуваме!

Наскоро Оги ми каза, че и той иска да стане треньор. 🙂 А едно детенце беше направило проект на къща, в който имаше отделна зона за спорт с пудовки. Яко, нали?

КЪДЕ СЕ НАМИРАШ ДНЕС

Започнах активно да споделям знанията си чрез моя сайт – fitbabyhotmama.com. Това беше един от начините да достигна до повече хора. Напоследък все по-малко време ми остава за публикации и вече предимно разчитам на моите „ходещи” реклами – клиентите. 🙂 Но все още интернет и фейсбук остават бързият и лесен начин хората да ни намират. За това се старая да бъда активна и в он-лайн пространството.

Най-трудното в работата с майките е да ги накарам да си повярват и да си поставят приоритети. Винаги търсят оправдание и си мислят, че на другите им е по-лесно. Предизвикателство е да намирам различен подход към всеки един клиент. Всеки е различен и различни неща го мотивират и вдъхновяват. Но някак успявам. Не с всички, но може би с 60% от клиентите успявам. Обещала съм си тази година да започна да си водя статистика на успешните клиенти. Ей така, да видя цифрите. Хората обичат цифри, нали?

Още един важен урок, който научих от спортното си обучение – структурирана импровизация. Т.е. импровизираш, импровизираш, импровизираш и накрай получаваш една стабилна структура за работа. 🙂 Малко и аз така – импровизирам с различни методи и подходи в работата си, за да имам основа!
[/av_textblock]

[av_image src=’https://lilliegeorgieva.com/wp-content/uploads/2016/12/Before-After-page-001-1030×496.jpg’ attachment=’2406′ attachment_size=’large’ align=’center’ styling=“ hover=“ link=“ target=“ caption=“ font_size=“ appearance=“ overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image]

[av_textblock size=“ font_color=“ color=“]

ВМЕСТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Новото предизвикателство, с което съм се захванала, е да разработя изцяло он-лайн програма за възстановяване след раждане наречена „Не на диастазата”. Подходяща е както за току-що родили майки, така и за такива, които след 2-3 или повече години са се сетили, че искат да се възстановят, а и за всяка една жена, която иска да подобри стойката на тялото си, и неговите функции. Проведох едно такова успешно предизвикателство, в момента приключва второ, а януари месец започва третото.

Имам страхотна новина, която първо споделям тук с теб! В третото издание на предизвикателството, момичетата ще получат професионални съвети от нутриционистката Маги Пашова. Маги е тесен специалист в храненето по време на бременността, периода на кърмене и възстановяването след раждане! Т.е. от мен са съветите за движение, от нея съветите за хранене! Невероятно добра комбинация, как мислиш? За четвъртото издание ще търся и психолог. 🙂

%d0%b4%d0%b8%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b7%d0%b0Диастазата е неестествено радалечаване на правите коремни мускули.  Най-често се получава след раждане. Т.е. коремните мускули не се прибират (както е показано на снимката в ляво), а остават раздалечени (както е на дясната снимка). Освен че това би могло да е причина за коремче след раждането, може да доведе до херния. Като цяло диастазата е признак, че има „срив в системата”. Самата бременност не е предпоставка за диастаза – заседналият начин на живот който водим и последващите изкривявания на тялото са причината. В това видео тук може да видите как да проверите дали имате диастаза и колко голяма е тя!

Добрата новина е, че проблемът е решим с малко, но редовни усилия. Онлайн програмата, за която споделих, е само 10 седмици, като всяка седмица е необходимо да се изпълнява едно упражнение за около 10 минути. Всеки може да отдели 10 минути, нали? Колкото и зает да си!

Лили, момичета, предизвиквам ви да се включите в следващото предизвикателство! Всички подробности за него ще обявя съвсем скоро тук. Очаквам ви!

Ако имате въпроси, пишете ми на: vanya@fitbabyhotmama.com

Надявам се, че разказът на Ваня ти е допаднал и че си си взел това, от което имаш нужда.

Аз лично си припомних много мили отминали моменти. 🙂

И се гордея с развитието на Ваня и постиженията, които има!

И ще се видим на предизивикателството „Не на диастазата!“, нали?

Лили Георгиева - кариерно консултиране
[/av_textblock]