Блог стар, Моята гордост

#shedares Мирена Петкова: „Моят ден е Моят живот – давам си най-важното за мен всеки ден!“

#shedares Мирена Петкова: „Моят ден е Моят живот - давам си най-важното за мен всеки ден!"Лили Георгиева провокира хората да преразгледат представите си за професионалното си развитие и за тях самите като личности и професионалисти. Тя им помага в това да правят осъзнати кариерни избори, в унисон с тяхната същност и начин на живот – от любов към себе си, както и развиват личния си бранд, така че да стигат до онези компании или клиенти, на които могат да бъдат най-полезни.

Лили е сертифициран консултант по кариерно развитие и промяна с над 2000 часа опит, бивш HR в международни компании, лидери в своя бранш, обучител и лектор. Автор е на настолната книга за кариерна промяна с истински истории на български жени „От любов към себе си“ и книгата-пътеводител за постигане на лекота и смисъл в професионаланта роля „Започни начисто“. Не на последно място – обединител е на общност от над 250 дами, с които е работила индивидуално или в група за тяхното кариерно удовлетворение.

Част от тези жени разказват за своята вътрешна и външна промяна, в професионален и личностен план, в рубриката с лични истории #SheDares. Споделят и страшните моменти, и тези, които ги изпълват с гордост, и трудностите, и  усмивките, защото завръщането към радостта от нашата работа и удовлетворението от нея е път, по който дръзваме да вървим, устремени!

През май 2019-а гостува Мирена Петкова – дамата, която има няколко титли, занимава се с няколко дейности, и е преживяла няколко здравословни проблема, с високо вдигната глава и много воля. Мирена е вдъхновение, виж защо!

ВЪРХУ КАКВО РАБОТИХМЕ С МИРЕНА


ЦЕЛ ПЕРИОД РЕЗУЛТАТИ
Да оптимизира позицията в настоящата си компания и паралелно с това да развие собствен проект. есен 2017-есен 2018 (10 сесии)
  • Изясняване на ценностите и приоритетите.
  • Осъзнаване на ролята и приноса.
  • Изясняване на умения и комепетенции.
  • Изчистване на идеята за собствен проект.
  • Начало на собствения проект.

ВМЕСТО УВОД

#shedares Мирена Петкова: „Моят ден е Моят живот - давам си най-важното за мен всеки ден!"

Здравейте, аз съм Мирена – обичам мира, разбирателството и хармонията, но през последните години се научих да си показвам ноктите и ‘бодлите’. Обичам живота във всичките му измерения и му се радвам чрез всичките си сетива. Към днешния прекрасен майски ден съм горда майка на 12-годишна дъщеря, маркетингов консултант и графичен дизайнер към Грийн Мастър – българската компания, която дава възможност на хората да използват качествени продукти за здравето и да развиват собствен бизнес от това. И развивам собствен проект- стопанка съм на Бутиково студио за обучения и бизнес срещи „Сърцето на розата”.

АЗ ОБИЧАМ ДА…

Моята страст са обученията – да посещавам семинари, тренинги и работилници е едно от най-приятните преживявания за мен. Обичам да се развивам и да се срещам с хора, които се стремят към същото. И съвсем резонно имам 5 различни специалности – Икономика и организация на труда в УНСС, Управление на ПР в НБУ, Поп и джаз пеене в НБУ, Обучител за обучители в НБУ, НЛП Мастър с коучинг умения и последно преди 3 години се дипломирах като графичен дизайнер. Имам удоволствието винаги да съм работила това, което съм учила и ми харесва. И обичам да работя. И то по много – не усещам как минава времето, когато правя маректинговите материали за продуктите – познавам добре всеки един от тях, над 30 от тях използвам ежедневно, а други – периодично. Доставя ми удоволствие да подготвям представянето им – опитвам се да облека качествата им в думи и визуални елементи, така че да стигнат по-бързо до хората, на които ще са полезни.

Взимам с шепи всичко от живота – танци, песни, приятелства, любов, а последните години и най-прекрасното в живота ми – да съм майка и да наблюдавам (и възпитавам в известна степен) как се развива един човек. Изумително е как от една точка на видеозона, дъщеря ми се превръща в прекрасна млада госпожица със свое мнение, характер и физически характеристики.

ДОКАТО ЕДИН ДЕН…

#shedares Мирена Петкова: „Моят ден е Моят живот - давам си най-важното за мен всеки ден!"

И в цялото това забързано ежедневие, с много динамика, срещи, обучения, работа, емоции, недоспиване и нередовно хранене… животът почука на вратата ми, по-точно на главата ми. И не почука, а по-скоро ме тресна. Както си вървях в един мол, получих изведнъж много силно главоболие, сякаш ме удариха с чук. Едвам се прибрах. И се започна ходенето по лекари.

Накратко имам липом в мозъка, който се държи прилично за момента, но първите 3 години с периодичното ЯМР изпитвах неописуем страх дали ще мога да отгледам дъщеря си. В щитовидната жлеза имам големи възли, които и до днес отказвам да оперирам и да взимам хормони, защото спазвам режим и хормоните ми се държат също на ниво. Направих си най-различни изследвания и се оказа, че не трябва да консумирам глутен и лактоза (не знам запознати ли сте, че ги има в почти всяка храна). До настоящия момент съм направила 4 операции на ендометриален полип и още толкова обгаряния на шийката на матката (тях не можах да си ги спестя). За костите също трябва много да внимавам – храни и движение.

За да мога да спазвам всички препоръки, които получих за това кратко време, аз трябваше да организирам много добре деня си. Дори работих 3 месеца на половин работен ден. Следвах стриктно всичко и получих невероятни резултати. Дори някои от лекарите ми се изумяваха. Спазвах стриктно всичко, върнах се на пълен работен ден, но се отказах от онази работлива, ученолюбива и забавляваща се жена, която бях. Бях здрава, но някакси не бях щастлива. Прекалено се фиксирах върху режима.

РАБОТАТА МИ С ЛИЛИ

#shedares Мирена Петкова: „Моят ден е Моят живот - давам си най-важното за мен всеки ден!"Точно по това време видях „случайно” едно интервю на Лили Георгиева в интернет. Започнах да я следвам и да посещавам семинарите й. Съвсем естествено стартирахме лични консултации и тя ми помогна. Наистина много ми помогна да осъзная моите супер сили и преносими умения. Подкрепи ме да генерирам идеи как едновременно да се грижа за себе си, без да се отказвам от части от моето аз, без да се отричам от това, което ми носи удволетворение в работата. Подкрепи ме и ми върна вътрешната увереност, че това, което правя, има стойност и за другите.

Често ми се налагаше да отсъствам от работа поради ходене по изследвания и процедури. Решението беше да изляза като външен консултант, а не да съм на определено работно време в офиса. Не исках все да отсъствам и да притеснявам и шефа ми, и колегите. С ценните съвети на Лили направих предложение на моя раководител как да развивам и извършвам задачите си извън офиса, за да мога да ги комбинирам с моите процедури. Изключително съм благодарна на г-н Атанас Радев – собственика на компания Грийн Мастър, че се съгласи да променим организацията на работата ми. И съм горда, че съм част от тази българска компания, чието мото е Здравето е богатство. Доказа ми на практика, че това е така. Благодарна съм също на изпълнителния директор г-н Месов, както и на всички колеги, с които продължаме да сме екип и да работим заедно. А когато отида в офиса – цял ден не ми стига да обиколя и да се видя с всички.

Благодарна съм на Лили, че ми помогна да намеря различен път, но моят път – да изполвам всичките си качества и умения, без да губя връзката с тялото си. Да запазя служебните си постижения и дейности, без да се отказвам от здравето си. Разбира се, моята дейност е специфична и може да се извършва без да е необходимо да съм физически всеки ден в офиса. Но, точно това беше най-важното – Лили помогна на мен за това да правя нещата по моя начин.

МОЯТ ПРОЕКТ ‚СЪРЦЕТО НА РОЗАТА‘

#shedares Мирена Петкова: „Моят ден е Моят живот - давам си най-важното за мен всеки ден!"

А най-хубавото от всичко е, че сега аз дори обичам повече работата си – правя материалите с по-голямо желание, обучавам се да надграждам способностите си и помагам на много повече хора да достигнат до продуктите, които аз и цялото ми семейство използваме ежедневно. Същевременно не забравям всеки ден да си давам най-важното – храна, добавки и пълноценно общуване с дъщеря ми.

Съвсем резонно си дойде и откриването на Бутиково студио за обучения и бизнес срещи „Сърцето на розата” – превърнахме семейния ни офис в среда за провеждане на срещи и обучения за личностно развитие, здравословен начин на живот и споделен житейски опит. Смятам, че моята мисия е да помогна на повече хора да организират така деня си, че да се радват на живота си. Познавайки ме в дълбочина, Лили ми препоръча и конкретни обучения, които да ме развият и надградят, а на събитията с хората от нейното общество срещах много сродни души. С някои от тях дори правим съвместни проекти, използвам техните услуги и се радвам на живота. Всеки ден се радвам на живота. Дори подготвям програма  „Практически стъпки за ЗАБАВНО ЕЖЕДНЕВИЕ“ – за всички онези, които, като мен, имат много задачи и задължения, но им е важно не забравят да се погрижат за себе си, като не искат да го правят като фикс идея, а да е забавно. Защото Моят ден е Моят живот. Давам на себе си днес и се радвам, че съм жива.

ВМЕСТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ

А на всички вас, които отделихте време да прочетете статията, пожелавам да не забравяте да се грижите за себе си – всеки ден, освен за задачите, се грижете поне в един аспект за тялото и за душата! Забавлявайте се! Животът е прекрасен!

За контакт с Мирена: mirena.pet@gmail.com