Моята гордост

МОЯТА ГОРДОСТ: Миглена Генчева “ Когато работиш за себе си мотивацията е друга, хъсът, с който работиш, е друг.“

Здравей, аз съм Лили Георгиева, консултант по кариерно развитие и личен брандинг, и в рубриката си „Моята гордост“ ти представям тези, с които се гордея най-много – моите клиенти, хората, които постигат промени вътре в тях, а след това и отвън, като откриват или създават работата или бизнеса, които ще обичат.
Всеки месец ще те срещам с различен човек, който ще сподели кой е и в какво вярва, как се е променил по време на нашата работа, какво е актуално за него в професионален план, и какво предстои да постигне. Накрая вместо заключение той ще те подкани за определено действие или ще те покани да участваш в негов личен проект. Идеята е моят гост да помогне на теб, а ти на него, а аз да бъда връзката между вас. Нали това правя, свързвам хората! ?

През януари 2018-а ми гостува Миглена Генчева, собственик на Школа по JUMP Math “Аз мога“. Много слънчева, постоянна и упорита в постигането на целите си, нагледен пример на човек, направил кариерна промяна „от любов към себе си“. Жалко, че не познавах Меги преди да напиша книгата си за кариерна промяна с истински истории на български жени – определено има какво да научим от нея!

ВЪРХУ КАКВО РАБОТИХМЕ С МИГЛЕНА


ЦЕЛ ПЕРИОД РЕЗУЛТАТИ
Да постигне следващо ниво

на развитие на нейния бизнес

и да подсили личния си бранд.

юни-юли 2018
  • Изясняване на тесните места и областите за подобрение
  • Обновяване на услугите и продуктите й
  • Обновяване на съдържанието и визията на сайта й
  • По-силна и автентична връзка с клиентите й
  • Подсилен личен бранд

 

КОЯ СЪМ АЗ?

МОЯТА ГОРДОСТ: Миглена Генчева " Когато работиш за себе си мотивацията е друга, хъсът, с който работиш, е друг."Казвам се Миглена Генчева и по професия съм учител по математика. От 2016 г притежавам своя собствена Школа по JUMP Math “Аз мога“. До преди три години работих в голяма фирма с добро възнаграждение. Сигурна работа, където не се притеснявах дали ще закъснея или ще ползвам голям болничен. Но за няколко години вече се чувствах изчерпана. Освен сигурното работно място, не получавах нищо друго. Не се развивах. Исках да правя това, което най-много обичам. А именно – да преподавам!

ПРОЦЕСЪТ ПО СЪЗДАВАНЕ НА МОЯ БИЗНЕС

Не мислих много. Аз съм човек, който поема рискове. Отначало работих и на двете места. Бях на работа до 17 ч. и после отивах да работя в школата до 20,30 ч.  В събота и неделя имах групи от сутрин до вечер, а през първата година бях съвсем сама.

Всъщност оказа се много по-трудно отколкото си мислех. Синът ми беше на 5 години, а аз се бях откъснала от преподаването за около 10 години. Всеки учител си подготвя предварително уроците… но на мен ми беше трудно, защото времето не ми стигаше. Сега, като се върна назад, се чудя как изобщо съм издържала. Но желанието да успея в това, което харесвам, беше и е голяма мотивация. 🙂

Спомням си как пусках оферти в разни сайтове за намаления, само за да събера няколко деца. Как след техните комисионни и отстъпките, които искаха, изкарвах само колкото да си платя наема. Но вътрешно вярвах, че това е временно. Че нещата ще се оправят, само трябва да се фокусирам и да бъда добра в това, което правя.

МОЯТА ГОРДОСТ: Миглена Генчева " Когато работиш за себе си мотивацията е друга, хъсът, с който работиш, е друг."През втората година наех втори учител и преминах на 6 часов работен ден във фирмата, в която работех. Впоследствие реших, че ще напусна работа, и ще се отдам само на школата.  И през втората година работих много, без почивка през събота и неделя. И сега, въпреки, че вече имам петима преподаватели, не спирам да работя. Но вече ми е по-лесно да разпределям времето си. И съвсем не си мислете, че всичко е песен! Не, трудности има непрекъснато. Но когато работиш за себе си възприемането е друго, мотивацията е друга, хъсът, с който работиш, е друг.

РАБОТАТА С ЛИЛИ

Обърнах се към Лили през лятото на 2018 г., защото имах ужасно много идеи за развиването на бизнеса си, но не знаех как да ги подредя в главата си, и от къде да започна. В същото време имах усещането, че мога да дам още нещо на децата и техните родители, но някак си ми убягваше какво и как точно да го направя.  Попаднах на сайта на Лили по препоръка, прочетох доста подробно какво предлага, както и отзивите от нейните клиенти. И си казах: „Това е точният човек за мен “. Още при първия разговор, който осъществихме, почувствах, че мога да й се доверя напълно. Разговорът с Лили вървеше леко и непринудено.

Съветите на Лили започнах да прилагам незабавно. Окончателните резултати ще видя следващата година, но мога да кажа, че вървя в правилната посока. Това го показват все по-добрите отзиви на родителите и децата.

По съвет на Лили започнах да правя обучения за родители. И изненадващо за мен – оказа се, че те са имали нужда точно от това. Започнах да получавам страхотна обратна връзка от родителите, които казваха, че нещата които им споделям са им много полезни.

КАК РАБОТИМ В „АЗ МОГА“?

МОЯТА ГОРДОСТ: Миглена Генчева " Когато работиш за себе си мотивацията е друга, хъсът, с който работиш, е друг."В нашата школа работим с деца, които изпитват притеснения от предмета, методът на преподаване на математика в училище не е достатъчно разбираем за тях, и имат нужда от един различен поглед върху математическите концепции.

Исках да покажа, че има и друг начин за учене.  За метода JUMP Math разбрах съвсем случайно, докато проверявах за отзиви за учителката в детската градина на моя син. Излезе ми списък, в който тя фигурираше като преподавател. Разбира се щом видях Math в името, веднага се заинтригувах, проучих го и поисках да науча повече за него. Завърших обученията по системата на JUMP Math и реших, че това е точният метод, който напълно отговаря на моите представи за преподаване на математика.

Направих и книга с игри, която всеки може да си свали безплатно от сайта на школата и да учи, докато играе. Сега вече предлагаме освен обучения по JUMP Math и обучения по състезателна математика и ментална аритметика.

КАКВО ПРЕДСТОИ ПРЕЗ 2019-А?

МОЯТА ГОРДОСТ: Миглена Генчева " Когато работиш за себе си мотивацията е друга, хъсът, с който работиш, е друг."За тази година съм си поставила доста високи цели. 🙂

Правим обучения за родители, планирам сайт със задачи за самостоятелна работа, видео уроци и насоки за родителите, имаме и курсове за децата, които покриват едни от най-трудните за тях теми, летни обучения, занималня.

Искам да направя обучението по математика лесно и достъпно за всеки, който има желание!

Доста е амбициозно, но искам да вярвам, че нещата ще се случат. 🙂

Ако темата ви е интересна, може да се свържете с мен чрез сайта или фейсбук страницата на школата.

Успешна година на всички!

Това беше всичко от нас с Меги – вярваме, че статията ти е била полезна. Ако и други хора около теб обмислят стартирането на собствен бизнес или биха се заинтересовали от дейността на Меги – моля да им я споделиш. 🙂 А тук можеш да прочетеш още много вдъхновяващи истории на кариерна промяна на смели жени като Меги!

МОЯТА ГОРДОСТ: Миглена Генчева " Когато работиш за себе си мотивацията е друга, хъсът, с който работиш, е друг."