Моята гордост

#shedares: Гинка Георгиева „Всички хора искат да имат споделена любов в живота си.“

Здравей, аз съм Лили Георгиева и в рубриката си #shedares ти представям тези, с които се гордея най-много – моите клиенти, хората, които постигат промени вътре в тях, а след това и отвън, като откриват или създават работата или бизнеса, които ще обичат.
Всеки месец ще те срещам с различен човек, който ще сподели кой е и в какво вярва, как се е променил по време на нашата работа, какво е актуално за него в професионален план, и какво предстои да постигне. Накрая вместо заключение той ще те подкани за определено действие или ще те покани да участваш в негов личен проект.

Идеята е моят гост да помогне на теб, а ти на него, а аз да бъда връзката между вас. Нали това правя, свързвам хората! ?

През октомври 2018-а ми гостува слънчевата Гинка Георгиева, която помага на хората да имат любящи взаимоотношения и осъзната сексуалност.

ВЪРХУ КАКВО РАБОТИХМЕ С ГИНКА


ЦЕЛ ПЕРИОД РЕЗУЛТАТИ
Да си изясни кой е фокусът на нейната работа, на кого може да бъде полезна по най-добър начин, и как да се представи пред тази аудитория, така че да носи стойност и да поражда доверие. По-фокусирана и ангажирана аудитория. Пролетта на 2017 до есента на 2017 (6 сесии по развитие на личен бранд)
  • Фокус на услугата, която предлага
  • Свързване с аудиторията, на която може да бъде полезна по най-добър начин
  • Доверие и разпознаваемост
  • Система за развитие на своите канали за достигане до хората
  • Вътрешна увереност и готовност за действие

 

ВМЕСТО УВОД

#shedares: Гинка Георгиева "Всички хора искат да имат споделена любов в живота си."Здравейте, казвам се Гинка Георгиева и съм психолог по образование. Изборът ми на професия е свързан с едно мое качество, както обичам да се шегувам – алчността ми да имам всичко и най-вече, щастлива връзка, която с годините да става все по-здрава. Омъжена съм за Наско от 25 години, с който имаме Георги на 23 години, и Елена на 11. Преди години исках да развивам себе си и връзката си, и избрах психологичната наука за целта. Склонността ми към ‚алчност‘ се активира с пълна пара и в желанието ми за квалификация след дипломирането ми по психология. Както може би сте запознати, днес психологичната терапия и консултиране предлагат множество подходи в подкрепа на психологичното здраве на хората, и всеки един от тях има своите специфики. Повечето ми специализации са в чужбина, продължиха и продължават с години, но най-много време съм посветила на обучения, касаещи интимните взаимоотношения и сексулността – фамилни констелации, работа с първични травми, лечение на травматични сексуални състояния, женска сексуалност и сексуалност в двойка. В момента се обучавам за гещалт терапевт.

ЗА НУЖДАТА ОТ ФОКУС

Независимо, че се чувствах достъчно  добре подготвена за работа с хора, аз прекарах дълго време в лутане и почти никаква яснота за начина, по който искам да се представя на моите клиенти, така че да ми се доверят. Вече имах бранд, лого, уебсайт и хубава фейсбук страница, но в тях липсваше фокус. Това започна да не ми харесва, но в същото време нямах точна представа какво е нужно да сторя, за да променя нещо. Докато…..

#shedares: Гинка Георгиева "Всички хора искат да имат споделена любов в живота си."Един ден случайно не попаднах на страницата на Лили, която представяше себе си като човек, който може да ти помогне да развиеш кариерата или бранда си. Нещо силно ме караше да споделя работните си терзания с нея и по женски интуитивно й писах. Получих в отговoр прекрасно и структурирано предложение за съвместна работа, орагнизирано в рамките на няколко сесии, предшествано от разговор за опознаване. Помня, че тогава очаквах първата ни среща като трепетна, любовна и за щастие, не останах разочарована. Получих много повече от това, което очаквах, а и днес все още се радвам на нейната помощ и подкрепа, независимо, че работните ни взаимоотношения се развиха вече в приятелски. Много бързо, може би още след първите  сесии (които се случваха онлайн), избрах посоката, в която щях да работя основно и да акцентирам продуктите си – проблеми в интимни партньорски взаимоотношения, трудност при създаване на такива, сексуални затруднения, но само в контекста на връзката и любовта.

РАБОТАТА С ЛИЛИ

По време на работата си с Лили осъзнах, че за да могат моите клиенти да ми се доверят, е в#shedares: Гинка Георгиева "Всички хора искат да имат споделена любов в живота си."ажно да виждат и познават преди всичко човека Гинка… и чак след това психолога Гинка Георгиева. Не ми беше лесно да показвам себе си и  да споделям лични преживявания в официалната ми фейсбук страница – мислех си, че тя е само за служебни постове, и хората не ги интересува какво правя или преживявам в момента. Започнах да правя и видеа, статии, постове, лайф сесии, да участвам в телевизионни предавания, с които да бъда полезна на хората, за да може да усетят коя съм, и какво може да им даде нашата съвместна работа. От края на работния ми проект с Лили и нещата, които тогава ме тревожеха, отмина много време, и не помня конкретни детайли от самия процес. Но днес, вследствие на нейната помощ, се радвам на добра работа и много клиенти.

А това, което остана накрая, е усещането ми за едно доживотно сътрудничество и подаване на ръка, както го правеше всеки път, в който се отказвах и не вярвах, че мога да бъда психолог, работещ само в една посока. Благодаря ти, Лили!

МОИТЕ КЛИЕНТИ

Всички на тази земя желаят да имат споделена любов в живота си. Всички усилия на хората в този живот са в името на тази любов, независимо, че отвън понякога не изглежда така. Но всички опити да се създадат хармонични взаимоотношения биха били много трудни, да не кажа невъзможни, без три основни неща:

1.Да имат или да са имали родители, които се обичат.

2.Да са емоционално зрели хора.

3.Да са сексуално уверени и да преживяват здравословна сексуалност.

Моите клиенти са няколко типа – хора, на които им е трудно да създадат  връзка; такива които я задържат за известно време, но винаги се разделят, често поради една и съща причина; както и такива, които вече имат връзка или семейство, но живеят с много напрежение и болка. Хора, претърпяли разв#shedares: Гинка Георгиева "Всички хора искат да имат споделена любов в живота си."од или изневяра или такива, вплетени  в любовни триъгълници. Най-често страданията на клиентите ми са свързани с проблеми в общуването и сексуални затруднения от всякакво естество.

КАК ПОМАГАМ НА ХОРАТА

В последно време правя едно съвсем просто упражнение с моите клиенти. Моля ги да си представят картина, в  която общуват с любим човек. В излъчването и на двамата се вижда много радост, усеща се любов, флиртуват нежно, целуват се, държат се за ръце. След това моля клиента ми да си представи, че по време на това прекрасно взаимодействие с любимия до него стои майка му, а понякога и баща му, и те просто гледат какво прави той. Почти винаги хората не могат да продължат да показват любов в присъствието на родителите си, плачат, споделят, че чувстват неудобство и срам. Това упражнение много ясно показва, че моят клиент, несъзнателно, разбира се, ще направи връзката си трудна и болезнена, и ще саботира всякакви предпоставки за любов и хармония.

Ние трудно си даваме яснота колко всъщност искаме нашите съдби да са еднакви с тези родителите ни, и това е една от основните причини, поради която връзките се разпадат. Чрез фамилните констелации, в индивидуална сесия или група, помагам на клиента да види защо неговите родители не са се радвали на щастлив интимен живот, да разбере, че той днес няма същата причина, за да следва техния избор на взаимоотношения.  След това вече можем да обсъдим неща, свързани с това как моят клиент умее да изразява и споделя своите виждания за интимните взаимоотношения. Ако има неудобство, срам, постоянно недоволство, че някой нещо не прави или не достига, моята помощ дава на човека умения да създаде поведение, в които той все по-рядко да преживява такива състояния.

#shedares: Гинка Георгиева "Всички хора искат да имат споделена любов в живота си."И не на последно място е така важната за мен сексуалност – най-прекрасният начин за изразяване и преживяване на любов в едни взаимоотношения. По тази тема има хиляди въпроси и… предимно мрак. Моята работа се изразява в това да помогна на хората да изяснят за себе си каква би била здравословната сексуалност за тях. Какво ще ги накара да се отпуснат и да използват сексуалността като път, който да ги води към едни по-любящи взаимоотношения. Обръщам внимание на проблеми, свързани с половия акт,  например нежелание за такъв или пък пристрастяване към него, бърза еякулация, липса на ерекция, поведението на жената и мъжа по време на акта.

ВМЕСТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Препоръката ми често се изразява в това хората да не се отказват да търсят решение за всички затруднения, които се появяват в техните взаимоотношения. Добре е да имат предвид, че ако те са болезнени, вероятно нямат общо с настоящето, а са повлияни от минали събития и ситуации. Имам и един апел към всички, които прочетоха до тук: възползвайте се максимално от психологичната помощ в България, за да “излекувате” това, което ограничава създаването на любящи връзки или семейства.

#shedares: Гинка Георгиева "Всички хора искат да имат споделена любов в живота си."А ако желаете да се свържете с мен, можете да ме намерите на моя сайт, на моята официална фейсбук страница, в YouTube канала ми, в Инстаграм.

Също така, с удоволствие Ви каня на специално обучение което създадох, в подкрепа на женската сексуалност, което предстои в началото на ноември в София. Разгледайте и ми пишете ако имате каквито и да било въпроси. Ще се радвам да ви видя там!

Това беше от нас с Гинка. Надявам се, че ти е било интересно да прочетеш нейната история!

А ако темата за обичаната работа, кариера или бизнес ти е актуална, запознай се с настолната книга за кариерна промяна „От любов към себе си“, съдържаща 30 истории на промяна на български жени, която издадох това лято.

#shedares: Гинка Георгиева "Всички хора искат да имат споделена любов в живота си."