Моята гордост

Моята гордост: Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 2)

Добре дошли

Здравей, аз съм Лили Георгиева и в рубриката си „Моята гордост“ ти представям тези, с които се гордея най-много – моите клиенти, хората, които постигат промени вътре в тях, а след това и отвън, като откриват или създават работата или бизнеса, които ще обичат.
Всеки месец ще те срещам с различен човек, който ще сподели кой е и в какво вярва, как се е променил по време на нашата работа, какво е актуално за него в професионален план, и какво предстои да постигне. Накрая вместо заключение той ще те подкани за определено действие или ще те покани да участваш в негов личен проект.

Идеята е моят гост да помогне на теб, а ти на него, а аз да бъда връзката между вас. Нали това правя, свързвам хората! ?

През юли и август 2018-а публикациите ще са по-различни, а именно, ще ти разкажа за новостите около гостенките от самото начало на рубриката, от ноември 2016-а, до началото на 2018-а.

След част 1 през юли, днес съм ти подготвила още седем жени, които смело действат напред, нагоре, настрани, от любов към себе си!

1. Станка Стоянова, която ти представих през лятото на 2017-а – кулинарен ентусиаст, който обича да се забавлява в кухнята, да приготвя вкусна храна и да я запечатва на снимка, създател на блога Know How to Cook.

Ето какво разказва тя за промените при нея:

Моята гордост: Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 2)Първата голяма промяна, дълго обмисляна и дълго отлагана, дойде още през септември 2017. Прекратих малкия семеен бизнес, с който се занимавах през последните 4 години и поех по нов път. Пътят, към който ме теглеше сърцето.

В момента работя върху няколко проекта в сферата на здравословното хранене. Основният ми фокус е кулинарния ми блог Know How To Cook. Мястото, където споделям изпитани рецепти за вкусна, сезонна и истинска храна, в помощ на хора, които са изправени пред въпроса как да се храня разнообразно и балансирано, когато имам непоносимост към глутен и лактоза.

Имах честта и удоволствието да работя съвместно със SUUPA, българска стартъп компания, и да разработя първите им две рецепти за здравословна зеленчукова супа в бутилка, удобна за хапване по всяко време.

Доброволно подпомагам дейностите на фондация „За храната“. Активно участвах в реализирането на две много успешни и мащабни издания на Денят на Революцията в храненето, а през следващите месеци предстоят няколко интересни и иновативни проекта също насочени към популяризиране на здравословното хранене сред децата. Организирам детски кулинарни работилници.

Успоредно с това продължавам да се самоусъвършенствам, посещавам курсове за надграждане на знанията и подобряване на уменията ми в сферите на кулинарната фотография и стайлинг и дигиталния маркетинг.

2. Галия Георгиева, автор на книгата „Светлини и сенки“, на чиято премиера може би си бил/а през септември 2017-а, и която ми гостува малко преди нея.

Ето и нейната равносметка:

Моята гордост: Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 2)В момента се намирам пред издаване на английската версия на романа „Светлини и сенки“, чийто български вариант издадох през есента на 2017-а. Едновременно с това уча Бизнес мениджмънт и продуцентство, водещ съм на групи по медитация и релаксация, имам и мое малко филмово студио с името на книгата на английски език – Light and Shadow. В подготовка съм за филма по първата част на книгата. Уча усилено актьорско майсторство и аржентинско танго, за да изиграя ролята на Анна. Пределно фокусирана и прегърнала от сърце мечтата си. Продължавам да живея в Лондон, ежедневието ми е изпълнено с цветя, изкуство, бизнес и любов.

3. Гергана Желева, която познаваш от гостуването й към края на на 2017-а, когато се представи с „Мога да доведа големия маркетинг при стартиращия бизнес и да го накарам да работи.“

Е, все още го прави, ето как:

Моята гордост: Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 2)Появяването на моята история в рубриката “Моята гордост” предизвика малко цунами от подкрепа, въодушевление и доверие от напълно непознати хора, които ме бяха усетили като техния “маркетинг човек”. Няколко седмици буквално пощата ми преливаше от разкошни съобщения, които ме замислиха за въздействието (вкл.че има хляб за мен в писането) и всички хубави неща, които тепърва бих могла да случа!
Реших, че експериментът си струва – да се предизвикам колко бързо, гъвкаво и ефективно мога да адаптирам години познание и корпоративна практика към специфичните нужди на по-уютни бизнес формати и начинания.
Създавах заедно с първите си с клиенти и продължавам да развивам свой стратегически маркетинг протокол, който взима най-същественото от бизнес логиката на “ големите” и го трансформира по начин, подходящ да служи на малкия и среден бизнес, където винаги “маркетингът идва последен”.
Напълно валидно и в моя случай – сайтът идва последен ?
Най-предизвикателното на подобен протокол е, че всъщност не може да бъде един протокол, не е шаблон – от няколко седмици с Kaya Design до осем месеца с Arkithema, в работата с всеки клиент винаги знам точно как ще започнем (спойлер: диагностика), знам и че ще сме много доволни от резултатите накрая, но с какво точно ще изпълним “всичко по средата”, е това си остава custom-made.
Продължавам да отделям част от времето си и за съвсем стартиращи начинания, както и да се включвам в по-големи маркетинг екипи при сложни проекти. Защото кой е казал, че твоето нещо в действителност е едно нещо..?

 

4. Лукреция Константинова, която ни разказа за системата Хюман дизайн в гостуването си в края на 2017-а, към днешна дата е попълнила портфолиото си с нови умения и компетенции:

Моята гордост: Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 2)Новото при мен е, че освен професионален хюман дизайн анализатор, сега съм и сертифициран преподавател в уъркшопа за клетъчна трансформация Да заживееш дизайна си. Това е единствен по рода си образователен курс, разкриващ всички тайни на човешката природа и механизмите задвижващи света. Той продоставя 100% надеждна и достоверна информация, която задвижда у човека един вълнуващ процес на себепреоткриване и осъзнаване на своята лична сила по един нов начин. Преживяването на все повече удовлетворение, автентичен успех и вътрешен мир е едно много естествено следствие когато използвате тази практична информация в ежедневието си. На моят нов уебсайт скоро ще обявя и първата за дата за този вдъхновяващ уъркшоп. Всеки, който иска да постигне майсторство в живота си е добре дошъл!

5. Любомира Любенова, видео маркетинг иноваторът, която ми гостува в началото на 2018-а, и която виждаш все по-често покрай съвместната ни видео рубрика Да работиш с радост, споделя за новото при нея:

Моята гордост: Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 2)През последните няколко месеца около мен се завъртя творческа вихрушка, заради която малко отложих и почивката си. Пред прага съм на много нови проекти. Освен, че работим върху напълно обновената версия на сайта ни, решихме да продължим усилено и бомбандирането с полезна информация в „Бизнес уроци и споделени идеи“ Това е един мой проект, който малко бях загърбила напоследък. Можете да проверите за какво става въпрос тук: b2blessons.net.
A един от най-вълнуващите ни летни проекти е „Да работиш с радост“, върху който работя почти всеки ден ?.
Освен това, подготвяме нещо, което все още не се е появявало на българския пазар, но за него ще ви разкажа по-късно. Кипи усилен летен труд!

6. Силвина Фурнаджиева, която се представя с ключови думи продуктивност и ефективност, и която беше на фокус в рубриката в началото на 2018-а, разказва за развитието на нейните проекти:

Моята гордост: Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 2)След няколко месеца работа в новото ми амплоа на консултант по продуктивност мога със сигурност да кажа, че това е моят път и моето нещо. От януари досега се случиха много неща. Най-важните: направих консултации и няколко обучения със страхотни хора като тук можеш да видиш част от техните отзиви, и освен това, със Зори Стефанова завършихме практически насоченото онлайн обучение“Супер продуктивност“, което снимахме. Оттук можеш да си го вземеш все още на сравнително ниска цена, която ще се увеличи през септември (когато ще добавим няколко полезни екстри), затова най-добре действай сега. Още изненади от мен очаквай през есента. 🙂

7. Мариана Кръстева, която ми гостува само преди няколко месеца, и ни разказа за проекта си „Така започна всичко“, книга за деца, целяща подпомагането на семейства с осиновени деца за това да им съобщят деликатната вест и тя да бъде прието от страна на децата по-леко. Ето какво се случва с нея:

Моята гордост: Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 2)Новото при мен е, че визията ми продължава да расте и вече не става въпрос само за „Така започна всичко“ като книжка, а за „Така започна всичко“ като издателство за детска литература, с основна тема себепознанието. Това ще бъде бутиково издателство с високи стандарти и изисквания както към смисловото авторско и преводно съдържание на книгите, така и към илюстрациите и печатния краен продукт.

Екипът вече е сформиран и в момента кипи усилена работа по кандидатстване за Евро финансиране  за летящ старт! Стискайте ми палци!

От друга страна, след един спомагателен шут от Лили, за да ми помогне да преодолея някои мои блокажи по започването на същинската работа по книжката, вече са на лице типажите на главните герои и разкадроването на текста по страници и композиции. Сега ми предстои веселата част по създаването на 33 пълноцветни илюстрации! С малки стъпки, но смело към целта! Следете напредъка на проекта ТУК.

Това беше от нас. ?

Това, което ме прави особено щастлива, е че всички тези дами са постоянни и устойчиви с своята промяна, и че действат, въпреки неувереността, проблемите, трудностите по пътя.

Защото са направили промяната от любов към себе си!

Моята гордост: Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 2)А ако и ти искаш да направиш крачка в посока работа, дейност или бизнес, които да обичаш, като получиш професионални насоки за кариерна промяна, плюс вдъхновение от още истории на български жени в промяна, значи книгата „От любов към себе си“, която издадох през юли, е за теб. ? Между другото разкошната корица е именно дело на Мариана, за която ти разказах в т.7!

До нови срещи и нали знаеш,

където и да си, с теб съм,

Моята гордост: Какво ново с гостенките от предишни издания? (част 2)